Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Mirasçıların Dokuma Savaşı

Mirasçıların Dokuma Savaşı

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma alanında yaşanan mirasçıların hak mücadelesi gündemi sarstı. Tahsis edilen alanın kullanımıyla ilgili yaşanan hukuki süreç ve mirasçıların itirazları dikkat çekti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mirasçıların Dokuma Savaşı

1965’te vefat eden Ali Metli’nin mirasçıları arazilerine Kepez Belediyesi’nin iş makinalarının girmesine isyan etti. Fabrikalar Mahallesi 27718 ada 8 ve 9 parselin mirasçısı olduğunu belirten 41 kişi Akdeniz Gerçek’e konuştu. 

Ekran Resmi 2024 02 23 11.38.42

1965 yılında vefat eden Ali Metli’nin mirasçıları atıl arazinin kendilerine ait olduğunu ve daha önce de Pamuk Dokuma A.Ş. ile dava sürecine girdiklerini ve davayı kazandıklarını dile getirdi. 27718 ada 8 ve 9 parsellere Kepez Belediyesi’nin iş makinalarının girmesine mirasçılar büyük tepki gösterdi. Ölü olarak gözüken Metli’ye açılan davada mirasçıların kullanım hakkının Antalya 2. Asliye Mahkemesi’nce kaldırıldığını ama Yargıtay’ın 2021 yılında kararı bozduğunu belirtti. Antalya 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin de davayı reddetmesi ile miras bırakanın kullanım hakkının tekrar işlendiği ileri sürüldü. Mirasçılar, belediyenin iş makinalarının alanda düzeltme çalışması yapmasına isyan etti.

2-20

Mirasçıların İsyanı

Haklarını savunan mirasçılar Kepez Belediyesi'ne isyan etti. Ömer Şahin konuyla ilgili şöyle konuştu,“Burada gözüken boşluk alanın kullanım hakkı mirasçılara aittir. Burası Fabrikalar Mah. 27718/8,9 parsellerdir.  Pamuklu Dokuma 1991 yılında açtığı davayı 2023 yılında kaybetmesi ile kadastrosu yapıldığı günden bu güne boşluk alanın kullanım hakkı mirasçılara aittir. Bu arsada Kepez Belediyesi davalı değildir. Tapu sahibi de değildir ancak iştiraki Pamuklu Dokuma A.Ş. Adına davayı kazanmak adına fiili durum yaratmak üzere yapı veya kazı ya da düzleştirme ve asfalt çalışması yapmaktadır” dedi.

D S C 0950

Belediye Çalışma Yapıyor

Ömer Şahin, “Antalya Pamuklu Dokuma A. Ş. tarafından 1991 yılında ölü olan Ali Metli’ye dava açılarak mirasçıların kulanım hakkı Antalya 2. Asliye Mahkemesi’nce kaldırılsa da Yargıtay’ın 2021 yılında verdiği bozma kararı ve sonrası Antalya 14. Asliye Hukuk Mahkemesinin davayı ret etmesi ile Kepez Tapu Müdürlüğüne miras bırakanın kulanım hakkı tekrar işlenmiştir. Bu gözüken arsa Antalya 14. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararı ile üzerine tedbir konulmuş bir arsadır. Devam eden bu dava zilliyetliğe dayalı tapu iptali ve tescili davasıdır. Bu nedenle Kepez Belediyesi iştiraki Pamuklu Dokuma A.Ş. Adına davayı kazanmak adına fiili durum yaratmak üzere yapı veya kazı ya da düzleştirme ve asfalt çalışması yapmaktadır. Kepez Belediyesi hakkında hem Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk hem de Antalya 5. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması talepli dava açtık. Ancak hukuki dayanağı olmayan yapı çalışmasının dayandığı herhangi bir mevzuatta yoktur. Kepez Belediyesi 3. kişi konumunda olduğu arsaya yapı yapmaya tesis yapmaya çalışmaktadır” diye ifade etti.
Asdas3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediyesi Altyapı Çalışmalarını Tamamladı

Kemer Belediyesi Altyapı Çalışmalarını Tamamladı