Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Mimarlar Odası’nda Skandal! Kapılar Eski Başkana Kapatıldı

Mimarlar Odası’nda Skandal! Kapılar Eski Başkana Kapatıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Eski Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu toplantısına alınmadığını sosyal medya hesabından açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mimarlar Odası’nda Skandal! Kapılar Eski Başkana Kapatıldı
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Eski Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu toplantısına alınmadığını sosyal medya hesabından açıkladı. 

Kapalı Kapılar Arkasında Yönetim

Candan, "Kapalı kapılar arkasında" sözünün gerçek anlamına dikkat çekti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yönetim kurulu odasının kapısının fotoğrafını paylaşarak, yönetim kurulu toplantılarının halka açık olması gerektiğini vurgulayan Candan, “Kapalı kapılar arkasında” sözünün gerçek hayatta ki anlamı hepimizce malum. Görselde gördüğünüz kapı bugün benim tarafımdan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde çekildi. Bu kapı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Yönetim Kurulu odasının kapısı.” İfadelerini kullandı.

454069693 10161638466228270 7742862578691013321 N

Mimarlar Odası Geleneği ve Yeni Yönetim

Mimarlar Odası'nın geleneksel olarak personel ve özlük işleri dışında yönetim kurulu toplantılarının bütün gündem maddelerini üyelere ve halka açık olarak gerçekleştirdiğini belirten Candan, “Mimarlar Odası geleneğinde, personel ve özlük işleri dışında yönetim kurulu toplantılarının bütün gündem maddeleri üyelere hatta halka açıktır. Hatta sokakta yönetim kurulu toplantısı yapılmışlığı vardır.” şeklinde konuştu.

Toplantılara Üyeler ve Halk Alınmıyor

Candan, yeni yönetim kurulunun toplantılarının üyelere ve hatta halka kapalı olduğunu, sekreter yardımcılarının bile toplantılara alınmadığını belirtti. Bu durumu eleştirerek, "kapalı kapılar arkasında ne olduğunu ve nasıl bir demokrasi anlayışı olduğunu siz düşünün" dedi.

Kamusal Bakış Açısının Kaybolması

Candan, çektiği kapı fotoğrafının Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin kamusal bakış açısının bir sembolü olduğunu belirten Candan, “Şimdi bugün fotoğrafını çektiğim bu kapı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kamusal bakış açısının kapısı, kamuya mal olmuş bir kapı. Kapalı kapılar arkasında kendi ekip arkadaşlarına üyelerine kapalı bir yönetim kurulu toplantıları yapılıyorsa, orada ne olduğunu, nasıl bir demokrasi anlayışı olduğunu siz düşünün. Defalarca kez hatırlatılmış olmasına rağmen ısrarla yönetim kurulu toplantıları üyelerine ekip arkadaşlarına hatta halka kapalıysa, çaresi yok…” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple Watch SE yeni kasa ile renkli bir dönüşüm yapıyor

Apple Watch SE yeni kasa ile renkli bir dönüşüm yapıyor