Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Limak İnşaat Bodrum'daki Turizm Tesisi İçin İmar Planı Değişikliği Talep Etmeyecek

Limak İnşaat Bodrum'daki Turizm Tesisi İçin İmar Planı Değişikliği Talep Etmeyecek

Limak İnşaat, Bodrum'un Kızılağaç Mahallesi'nde yapılacak turizm tesisi için mevcut imar planının yeterli olduğunu belirtti. Şirket, herhangi bir imar planı değişikliği talebinde bulunmayacağını açıkladı. Çevresel etki değerlendirmesi sonucunda "ÇED gerekli değildir" kararı verilmişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Limak İnşaat Bodrum'daki Turizm Tesisi İçin İmar Planı Değişikliği Talep Etmeyecek
KAYNAK: ANKA

Bodrum'un Kızılağaç Mahallesi'nde yer alacak turizm tesisi için Limak İnşaat, herhangi bir imar planı değişikliği talep etmeyeceğini duyurdu. Şirket, projenin hayata geçirilmesi için mevcut imar planının yeterli olduğunu belirtti.

Limak İnşaat'tan Yapılan Açıklamada Vurgulanan Noktalar

Limak İnşaat yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şirketin 2010 yılında onaylanan ve 2023 yılında ihaleye konu olan bir alanın tahsisine hak kazandığı ifade edildi. Bu doğrultuda, turizm tesisi için gerekli olan imar planının mevcut olduğu ve herhangi bir değişiklik talebinin olmayacağı vurgulandı.

Yatırım Süreci Hakkında Bilgilendirme

Limak İnşaat, turizm yatırımlarının Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik ve Turizmi Teşvik Kanunu çerçevesinde yapıldığını belirtti. Şirket, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın duyurduğu ihaleye en iyi teklifi vererek kazanıldığını açıkladı.

ÇED Süreci ve Karar

Limak İnşaat tarafından Bodrum Gerenkuyu'da yapılması planlanan "Turizm Konaklama Tesisi" projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyası sunulmuştu. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

Tesise İlişkin Planlar ve Yatırım Detayları

Bölgede yapılması planlanan otel, 312 ada 1 parselde bulunan 36 bin 220,89 metrekarelik alana sahip olacak. Tesiste 214 oda, havuzlar, restoranlar, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimlerin yer alması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM Güvenlik Konseyi İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Heyeti İçin Saygı Duruşunda Bulundu

BM Güvenlik Konseyi İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Heyeti İçin Saygı Duruşunda Bulundu