Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Laiklik Meclisi'nden sert açıklama: Laikliğin Tasfiyesi Hedefleniyor

Laiklik Meclisi'nden sert açıklama: Laikliğin Tasfiyesi Hedefleniyor

Laiklik Meclisi, AKP iktidarı döneminde laikliğin tasfiyesi için adımlar atıldığını belirterek, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasını eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Laiklik Meclisi'nden sert açıklama: Laikliğin Tasfiyesi Hedefleniyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Laiklik Meclisi, yazılı bir açıklama yaparak, AKP iktidarı döneminde laiklik ilkesinin zayıflatıldığını ve bu durumun toplumsal yapıya zarar verdiğini ifade etti. Açıklamada, laikliğin ülkenin idari, hukuki ve toplumsal yapısını koruyan temel bir ilke olduğuna dikkat çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eleştirisi

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın laiklik karşıtı eylemlerin merkezi haline geldiği vurgulanarak, 'Laiklikten yana güçler, bu kurumun eylemlerinin önüne geçmek için yıllardır mücadele etmektedir. Yurttaş yerine tebaa yaratmak isteyenlere Diyanet İşleri Başkanlığı yetmezmiş gibi, Kültür Bakanlığı'na bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurularak 'Alevi Diyaneti' de oluşturulmuştur' denildi.

Alevi İnancının Sömürülmesine Tepki

Laiklik Meclisi, son dönemde Alevi inancının sömürülmesine yönelik gelişmeleri eleştirerek, bu durumun laikliğe zarar verdiğini belirtti. Alevilikle ilgili yüzlerce dernek ve vakfın bu kurumun kapatılması için çağrı yaptığını hatırlatan Meclis, devlet eliyle dinselleşmenin arttığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

'Devletin Alevisi Olmayacağız'

Açıklamanın devamında, belediyeler tarafından düzenlenen aşure etkinliklerine ve toplu oruç açımları gibi törenlere de tepki gösterildi. Bu tür etkinliklerin siyasi şova dönüştürülmesinin doğru olmadığı belirtilirken, 'Devletin Alevisi olmayacağız' diyenlerin, 'Belediyenin Alevisi' olma çelişkisine dikkat çekildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu'ndan '5 yıl siyasi yasak' iddiasına yanıt

İmamoğlu'ndan '5 yıl siyasi yasak' iddiasına yanıt