Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kore ve Türkiye Dışişleri Bakanları ilişkileri güçlendirmek için bir araya geldi

Kore ve Türkiye Dışişleri Bakanları ilişkileri güçlendirmek için bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile yaptığı basın toplantısında; "Yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde itinayla çalışılan yol haritası ilişkilerimizin kurumsal çerçevesini çizmektedir." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kore ve Türkiye Dışişleri Bakanları ilişkileri güçlendirmek için bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "İletişimden ulaşıma, sağlıktan teknolojiye, eğitimden kültüre, spordan tarıma her alanda atacağımız adımları bütüncül bir şekilde ortaya koymuş oluyoruz. Tabii ki bunları hemen uygulamaya geçireceğiz. Kore'yi yeniden Asya girişimimiz kapsamında önemli bir ortak olarak görüyoruz. Kore, Asya-Pasifik bölgesinde ikinci büyük ticaret ortağımızdır. Ticaretimiz istikrarlı bir şekilde artmakta. 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz, dengeli bir ticaret ilişkisi temelinde 15 milyar dolara ulaşmak" dedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile iki ülke ilişkileri ve uluslararası konuları görüşmek üzere bir araya geldi. İki ülke dışişleri bakanları toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrasında konuşan Bakan Fidan, şunları ifade etti:

"Kore ile köklü ve özel ilişkilerimiz, tarihten gelen güçlü bir temele dayanmaktadır."

"Uluslararası sistemde önemli değişimler yaşanmaktadır ve Asya, bu değişimlerin merkezindedir. Asya, üretim, teknoloji, inovasyon ve ticaret alanlarında dünyanın önemli bir aktörü haline gelmektedir. Kore, stratejik ortağımız olmanın ötesinde, tarihi ve köklü bir ilişkiye sahip olduğumuz bir ülkedir. Bu toplantıda, Kore ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlayan bir yol haritasını belirledik."

"Kore ile Asya girişimimiz çerçevesinde önemli bir ortak olarak görüyoruz. Ticaret alanında Kore ile istikrarlı bir büyüme yaşamaktayız ve hedefimiz daha da büyümektir. Savunma sanayi, enerji, ulaşım ve turizm gibi birçok alanda iş birliğimizi artırmak için kararlıyız. Ayrıca, insanlar arasındaki bağları güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz ve vize muafiyetinin yeniden tesis edilmesi bu yönde önemli bir adımdır."

"Güney Kore'yi, Kore yarımadasında barış ve istikrarın sağlanması için attığı cesur adımlardan dolayı tebrik ediyoruz."

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ise Bakan Fidan ile yapılan toplantıya ilişkin şunları söyledi:

"Bu ziyaretimizde, Kore-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için somut adımlar attık. İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim ve spor alanlarında stratejik ortaklığı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kore yarımadasındaki durum ve Ukrayna'daki savaş gibi bölgesel konular üzerinde de görüş alışverişinde bulunduk. Kore, uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gereken önemli konulara odaklanmaktadır ve Türkiye'nin desteği bizim için değerlidir."

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKBELEN SOSYAL MEDYADAN DESTEK İSTİYOR

AKBELEN SOSYAL MEDYADAN DESTEK İSTİYOR