Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Konsolosluklar kapandı vatandaş panikledi

Konsolosluklar kapandı vatandaş panikledi

Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, İngiltere ve İsviçre başkonsolosluklarının güvenlik gerekçesiyle sırayla kapanması halkta tedirginlik yarattı. Önceki yıllarda seçim sürecinde gerçekleşen bombalı saldırıların tekrar yaşanabileceğinin akıllara gelmesi sebebiyle panik ortamı oluştu. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Adli Bilişim ve Narkotik Uzmanı emekli polis İsa Altun, “Türkiye’nin milli güvenliğinde herhangi bir sıkıntı görmüyorum” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konsolosluklar kapandı vatandaş panikledi

Türkiye’nin dahil olduğu uluslararası sözleşmeler olduğunu belirten Adli Bilişim ve Narkotik Uzmanı emekli polis İsa Altun, “Ortak mutabakat anlaşmalarında ülkelerin, Türkiye ile somut istihbaratları paylaşması lazım. Avrupa ülkeleri konsolosluklarını kapattı. Önceki dönemlerdeki seçim süreçlerinde olan terör eylemlerini bu dönemde gerçekleşeceğini sanmıyorum. Vatandaşın algı operasyonlarına müsaade etmeyeceğini düşünüyorum. Avrupa ülkelerinin bilgi paylaşmamasını uluslararası güvenlik açısından etik bulmuyorum. İstihbarat paylaşımı olmaması samimi değil. Sosyal medyada  algı operasyonlarının olacağını tahmin ediyorum. Vatandaş tedirgin hissediyor ama buna prim vermemeli” ifadelerini kullandı.

70651396_620x410-1

“TERÖR ÖRGÜTLERİ ABD DESTEKLİ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Türkiye’de ki teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz’ ifadelerini hatırlatan İsa Altun, “Bu kadar ince demeçte sonra en ufak bir terör olayının faillerinin, takip edildiği kanaatindeyim. Türkiye’de ki bu oluşumlar ayakkabı numarasına kadar biliniyorsa her bir terör eyleminin takip edildiğini söyleyebiliriz. Ben bu süreçte sosyal medyada manipülasyonlara geçit verilmemesi kanaatindeyim. Türkiye’de vatandaşların sokağa çıkmasını engelleyecek bir terör olayı yok. Türkiye’nin milli güvenliğinde herhangi bir sıkıntı görmüyorum. ‘Bir yerde bir patlama oluyorsa bunun kime yaradığını araştırırsanız faili de bulursunuz’. Vatandaşların son yıllarda teröre bakış açısı farklılaştı. Türkiye’de ki terör örgütlerinin tamamen ABD destekli olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiftçi önlemini aldı

Çiftçi önlemini aldı