Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kız Kulesi'nin inşaatında bakın ne çıktı

Kız Kulesi'nin inşaatında bakın ne çıktı

Tarihi M.Ö. 410 yılına kadar uzanan kule, ahşap bir kubbenin yeniden inşa ve monte edilmesiyle orijinal haline getiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kız Kulesi'nin inşaatında bakın ne çıktı

Restorasyon çalışmaları başlamadan önce çekilen fotoğraflarda kulenin beton yapısında açıkta kalan kolon çelikleri, deniz kumu ve deniz kabukları görüldü. Ayrıca kubbedeki çimentonun yapıştırıcı özelliğini yitirdiği, demirin korozyona uğrayarak bayrak direğine zarar verdiği, zemin ve kolonlarda deniz kumu ve deniz kabukları kullanıldığı görüldü.

Kız Kulesi web sitesine göre, kulenin duvarlarındaki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve tamamlanan duvarların üzerindeki iskelenin sökülmesi için çalışmalara başlandı. Kubbe ahşap kullanılarak yeniden inşa edildi ve kaplama ve bitirme aşamasına geçildi. Kulenin etrafındaki alan, ana kayaya entegre edilmiş çelik takviyeli beton kazıklar inşa edilerek olası depremlere, yer hareketlerine ve diğer tehlikelere karşı güçlendirilmiştir. Kule ve adadaki tahkimatların restorasyon çalışmaları, ada çevresindeki zemin zayıflıklarını gidermek için zemin güçlendirme çalışmalarıyla eşgüdümlü olarak yürütülüyor. İHAAW852760_01AW852760_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Listeler askıya çıktı

Listeler askıya çıktı