Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem KİRACININ İNADI EVSİZ BIRAKTI

KİRACININ İNADI EVSİZ BIRAKTI

Son aylarda Türkiye genelinde birçok kiracının ev sahiplerinin baskısı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı bir dönem yaşanırken, Karabük ilinde ilginç bir durum ortaya çıktı. Karabük'te ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tersine bir durum dile getiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KİRACININ İNADI EVSİZ BIRAKTI
KAYNAK: İHA

59 yaşındaki Yılmaz Kanca adlı bir kişi, 6 ay önce evini terk etmeyen kiracısı yüzünden evsiz kalmış durumda. Yılmaz Kanca, eski eşinden boşandıktan sonra babasından kalan daireye yerleşmeye karar verdi. Ancak kiracısı, noter aracılığıyla yapılan ihtara rağmen daireyi boşaltmamakta direniyor. Bu durum karşısında Yılmaz Kanca, önce kendi aracında, daha sonra ise kiracısının kapısının önüne bıraktığı bir koltukta yaşamaya başlamış.

Engelli bir vatandaş olan Yılmaz Kanca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kiracıma 6 ay önce noter aracılığıyla gönderdiğim ihtara rağmen hala evden çıkmamakta ısrar ediyor. Ben de artık bu duruma dayanamayarak kendime bir yaşam alanı oluşturmak zorunda kaldım. Eski eşimden boşandım ve o günden beri evsiz bir şekilde yaşıyorum. Kiracımın çıkmasını bekliyorum, ancak ne olursa olsun buradan ayrılmayacağım. Tuvalet ve yemek gibi ihtiyaçlarımı karşılamak için dışarıya çıkmak zorundayım. Tek isteğim, mağduriyetimin giderilmesi ve kendi evimde yaşayabilmek" şeklinde ifadelerde bulunmuş.

Karabük ilindeki bu olay, ev sahibi ve kiracı ilişkisindeki dengesizlikleri ve hukuksal süreçlerin uzunluğunu gösteren bir örnek olarak öne çıkıyor. Yılmaz Kanca'nın yaşadığı zorluklar, ev sahibi ve kiracı hakları konusundaki hassasiyetin altını çizmekte ve bu tür durumların çözümünde daha etkili mekanizmaların gerekliliğini göstermektedir.

AW012275_01

AW012275_02

AW012275_04

AW012275_05

AW012275_07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HASARLI BİNA ÇÖKTÜ: KEPÇE OPERATÖRÜ ENKAZ ALTINDA KALDI

HASARLI BİNA ÇÖKTÜ: KEPÇE OPERATÖRÜ ENKAZ ALTINDA KALDI