Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Kimliklerde yeni dönem: Artık bu özellik kullanılacak!

Kimliklerde yeni dönem: Artık bu özellik kullanılacak!

15 Ağustos'ta Ankara'da başlayacak biyometrik kimlik doğrulama sistemi, kişisel verileri koruyarak kullanım kolaylığı sağlayacak. Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kimliklerde yeni dönem: Artık bu özellik kullanılacak!
KAYNAK: Haber Merkezi

15 Ağustos 2024'te Ankara'da önemli bir yenilik devreye girecek. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi, özel sağlık hizmeti sunucularında pilot olarak uygulanmaya başlanacak. Bu sistem, kişisel verilerin korunması ve kullanım kolaylığı sunacak.

Pilot Uygulama Detayları

Yeni biyometrik kimlik doğrulama sistemi, Ankara'da belirlenen özel sağlık hizmeti sunucularında pilot olarak uygulanacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcıları (KDHS) başvurularını kabul edecek. Onaylanan başvurular, kurumun resmi web sitesinde duyurulacak. Bu uygulama, kişisel verilerin güvenliğini ön planda tutarak kullanıcıların işlem süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Hangi Hastaneler Katılacak?

Pilot uygulamanın dahil olduğu hastaneler arasında Özel Keçiören Hastanesi, Özel Lokman Hekim Hastanesi ve Özel Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi yer alıyor. Bu sağlık kurumları, biyometrik kimlik doğrulama sisteminin sunduğu yenilikleri deneyimleme fırsatı bulacak. Tam liste ve detaylı bilgiye, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yeni sistem, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerini hızlandıracak ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirecek. Kişisel verilerin korunması için yüksek standartlar sağlanacak ve kullanıcılar, elektronik kimlik doğrulama sayesinde işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilecek. Bu gelişme, sağlık hizmetlerine erişimde önemli bir kolaylık sağlayacak.

Ek listede isimleri yer alan hastaneler ve detaylı bilgi için kurumun web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AYM isim değişikliği talebinin reddedilmesini 'hak ihlali' olarak görüldü

AYM isim değişikliği talebinin reddedilmesini 'hak ihlali' olarak görüldü