Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kılıçlı yemin töreni sonrası Kara Harp Okulu'nda istifa!

Kılıçlı yemin töreni sonrası Kara Harp Okulu'nda istifa!

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlı yemin töreniyle ilgili inceleme başlatıldı. Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) istifa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kılıçlı yemin töreni sonrası Kara Harp Okulu'nda istifa!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreni, genç teğmenlerin kılıçlı yemin töreniyle dikkat çekti. Dönemi birincilikle tamamlayan Ebru Eroğlu öncülüğünde gerçekleşen törende, teğmenler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak kılıçlarını çekti. Bu sırada teğmenler, şu şekilde yemin etti:

"Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!"

MSB: Gerekli İşlemler Yapılacak

Teğmenlerin düzenlediği yemin töreni, Milli Savunma Bakanlığı tarafından mercek altına alındı. Bakanlık, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili sert bir açıklama yaptı. Dün ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, kılıçlı törenle ilgili olarak, "Geçenlerde malum, mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar, hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz." dedi.

Kara Harp Okulu'nda İstifa

Olayın yankıları sürerken, teğmenlerin bölük komutanı Binbaşı M.'nin TSK'dan istifa ettiği bilgisi gündeme geldi. Hürriyet yazarı Nedim Şener, Binbaşı M.'nin istifasını “Zaten istifa edecektim” şeklinde açıkladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de iki kadını vurup int*har etti!

Mersin'de iki kadını vurup int*har etti!