Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Kıbrıs geleceğe ümitle bakıyor”

“Kıbrıs geleceğe ümitle bakıyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen KKTC'nin 39. kuruluş yıldönümü 3 Aralık Cumartesi akşamı Antalya Orduevi’nde verilen resepsiyonla kutlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kıbrıs geleceğe ümitle bakıyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü resepsiyonu, Antalya Orduevi'nde gerçekleşti. İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle ertelenen KKTC‘nin 15 Kasım Cumhuriyet  resepsiyonuna KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Çevre ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Isparta Valisi Aydın Baruş, Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, tugay komutanı, hava meydan komutanı, sahil güvenlik komutanı, il jandarma alay komutanı ve protokol katıldı.

KKTC Konsolos

“BARIŞI İNŞA EDECEĞİZ”

Antalya sivil toplum kuruluşları başkanlarından Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, Türk Ocağı Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal, Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege’nin de hazır bulunduğu resepsiyon, Kıbrıs Türkü’nün mücadelesini ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Cumhuriyet ilanını gösteren video sunumu ile başladı. KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, “Bugün sizlere Kıbrıs Türkleri’nden selam getirdim. Kıbrıs geleceğine daha büyük bir ümitle bakıyor. Zulme ve işkenceye rağmen mücadele sancağımızı yere düşürmedik. Destansı mücadeleler sayesinde zafere ulaştık. Bağımsızlık uğruna çektiğimiz acıları unutmadan barış dolu geleceği hep beraber inşa edeceğiz. Kıbrıs’ta çözümün ve istikrarın temelinde ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesi ve refah seviyesinin yükseltilmesi ile hedefe ulaşılacaktır” diye konuştu.

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarikatlara tepki yağıyor

Tarikatlara tepki yağıyor