Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Kapatılan AKEV’in borç defteri kapanmıyor

Kapatılan AKEV’in borç defteri kapanmıyor

Antalya'nın Kepez ilçesinde kapatılan Özel Akev Okulu'ndan ödemesini alamayan veliler isyan etti. Mağdur olan bir veli , ¨AKEV her ne kadar kapandıysa kabarık borç defteri hala açık¨ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kapatılan AKEV’in borç defteri kapanmıyor
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya'nın Kepez ilçesinde eğitim veren ve aynı kampüste yer alan Özel Akev Anaokulu, Özel Akev İlkokulu, Özel Akev Ortaokulu ve Özel Akev Lisesi bina güçlendirmesi yapmadığı gerekçesiyle Antalya Valiliği’nce 2023 yılı Mart ayında kapatılmıştı. Kapatılan AKEV okullarından ödemesini alamayan veliler isyan etti.

BORÇ DEFTERİ KAPANMIYOR

Antalya’da birçok ailenin çocuklarının daha kapsamlı eğitim alması için tercih ettiği Özel Akev Koleji, bina güçlendirmesi yapmadığı gerekçesiyle Antalya Valiliği’nce 2023 yılı Mart ayında kapatılmıştı. 10 Mart 2023 yılında kapatılan kolej için Antalya Valiliği, ¨Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 30.01.2023 tarihli yazısı ile; bahse konu özel okulların …deprem güçlendirmesi yapmak için gerekli girişimlerde bulunmadığı ve statik analiz değerlerinin de belirtildiği teknik raporun gönderilmediği, fiilinin üçüncü kez tekrarlanması nedeniyle 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 7. maddesi hükmüne aykırı davrandığından kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir¨ ifadeleriyle AKEV Koleji’nin süresiz olarak kapattığını duyurmuştu. İhmalkarlıklar nedeniyle kapatılan AKEV Koleji’nde öğrenciler dönem ortasında eğitimden kalırken, aileler peşin ödedikleri eğitim ücretlerini hala alamadı.

Akev

VELİLER HAK ARAYIŞINDA

Çocuklarının gelecekleri için eğitimlerine binlerce lira harcayan veliler geçtiğimiz sene AKEV Koleji’nin ihmalkarlıklar nedeniyle kapatılmasının şokunu atlatamamışken, başka bir şoku ödemelerin yapılamamasıyla yaşadı. Çocuklarını AKEV Koleji’nde yazdıran velilerin çoğu bir senelik eğitim ücretini peşin vermenin pişmanlığını yaşıyor. AKEV mağdurlarından olan bir veli, ¨Geçtiğimiz sene ansızın dönem ortasında okul kapandı. Neye uğradığımızı şaşırdık. Benim çocuğum gibi binlerce öğrenci farklı eğitim kurumalarına yönelmek zorunda kaldı. Ortaokul öğrencisi liseye, lise öğrencileri de üniversite için hazırlanırken eğitime ve ailelere okuldan bir darbe indirildi. Kolej kapatıldıktan sonra peşin olarak verdiğimiz ödemeleri almak için gittiğimde kapı duvar oldu. Bir senedir hak arayışımı sürdürüyorum. AKEV Koleji’nde yüklü miktarda param kaldı. Benim gibi birçok veli hak arayışında. AKEV her ne kadar kapandıysa kabarık borç defteri hala açık¨ şeklinde isyan etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ortak sorunları görüşmek üzere toplandı

TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ortak sorunları görüşmek üzere toplandı