Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Japon deprem uzmanından kritik deprem uyarısı: 32 ili tek tek sıraladı

Japon deprem uzmanından kritik deprem uyarısı: 32 ili tek tek sıraladı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin çeşitli illerinde artan deprem riski ve olası İstanbul depremleri hakkında uyarılarda bulundu. Özellikle 32 şehirde ek önlem alınması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japon deprem uzmanından kritik deprem uyarısı: 32 ili tek tek sıraladı
KAYNAK: Haber Merkezi

TV100'de katıldığı canlı yayında Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riskine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın ve Doğu Anadolu Fay Hattı'nın hareketliliğinin artış gösterdiğini ve bu durumun Türkiye genelinde büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

32 İlde Deprem Riskine Karşı Öneriler

Moriwaki, Türkiye’nin 32 şehri için özel uyarılarda bulundu ve bu illerde yaşayan vatandaşların acil önlemler alması gerektiğini belirtti. İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt şehirlerinde fay hatlarının tetiklenme riski bulunduğunu vurguladı.

Japon deprem uzmanından kritik deprem uyarısı: 32 ili tek tek sıraladı

İstanbul'un Riskli İlçeleri

İstanbul'un depreme karşı riskli bölgelerine de değinen Moriwaki, özellikle Atatürk Havalimanı çevresindeki Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Yeşilköy bölgelerinin yumuşak zemin nedeniyle risk taşıdığını belirtti. Moriwaki, bu bölgelerde zeminin kazıklı sistemlerle güçlendirilmesi gerektiğini, aksi halde büyük bir depremin bu bölgelerde ciddi hasara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası'ndaki sert zeminlerin depreme karşı daha dayanıklı olduğunu, ancak yine de dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Fay Hatlarının Hareketliliği

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın uzun süre enerji biriktirdiğini ve bu enerjinin batıdaki fay hatlarını tetiklediğini söyledi. Özellikle Kıbrıs’a kadar uzanan fay hattının hareketlenmesinin, Akdeniz bölgesinde depremlerin artmasına neden olabileceğini belirtti. Bu durumun, Türkiye'nin güney bölgelerinde de etkili olabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tırşık nasıl yapılır? Batman tırşık tarifi

Tırşık nasıl yapılır? Batman tırşık tarifi