Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem İYİ Parti'deki büyük kaos Antalya'ya böyle yansıdı 

İYİ Parti'deki büyük kaos Antalya'ya böyle yansıdı 

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerine ittifak yapmadan katılma kararını aldıktan sonra Antalya'da büyük kaos yaşandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti'deki büyük kaos Antalya'ya böyle yansıdı 

Gazeteduvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre; İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerine ittifak yapmadan katılma kararını aldıktan sonra, partide peş peşe istifalar yaşanmaya başladı. Antalya’da da istifa dalgası sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Altılı Masa olarak giren İYİ Parti’de, seçim sonrasında ortaya çıkan durum, istifalara neden oldu. Ankara’daki İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki soğuk rüzgar, Antalya’ya da ulaştı.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeyi seçen İYİ Parti’de, bu kararı ve izlenen politikaları beğenmeyenler, partiden ayrılmaya başladılar.

[related-posts-archive id="27906" color="bg-danger"][/related-posts-archive]

Antalya’daki istifa dalgasının ilk kıvılcımı, eski büyükşehir belediye başkanı ve partinin 27. Dönem Milletvekili Hasan Subaşı’nın istifasıyla çıktı. 14 Mayıs seçimleri öncesinde yeniden aday olmayan Subaşı, yerel seçimlere ittifaksız girilmesinin doğru olmadığını söylemişti. İttifaksız girilmesinin AK Parti’ye yarayacağını ve belediyelerin iktidar partisine geçeceğini savunan Subaşı, istifa gerekçesini açıklamadan, “Bir dönem önemli bir görev üstlenmiş ve bu uğurda birlikte çalıştığım, fedakarlıkla hizmet eden arkadaşlarıma teşekkür ederim” diyerek istifasını duyurmuştu.

14 Mayıs’taki genel seçimlerde Antalya milletvekili adayı olan Mesut Yılmaz da partiden ayrıldığını bildirdi. “Bugün itibarıyla gerekli gördüğüm için İYİ Parti üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım. Hayırlı olsun” diyerek ve parti üyeliğinin sona erdiğine dair e-devlet görüntüsüyle istifasını paylaşan Yılmaz, partinin genel politikalarından ve yönetim şeklinden memnun olmadığı için istifa ettiğini belirtti. Son olarak da İYİ Parti il teşkilatının kurucularından, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Özcan Balcı partisinden istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından paylaşan Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

[related-posts-archive id="15075" color="bg-danger"][/related-posts-archive]

ANTALYA’DAN 2 ADAY AÇIKLANDI

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılacağını açıklayan İYİ Parti’nin duyurduğu 6 adaydan ikisi Antalya’dan. Genel Başkan Meral Akşener’in grup toplantısında açıkladığı Antalya’daki bu iki isim, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Emre Afacan ve Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Gürses. Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da MHP’nin eski milletvekili Nesrin Ünal’ın ismi geçiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, bu konuda alınmış bir karar olmadığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak belirlenirse zaten gizlemez, açıklarız” dedi.

ANKARA’DA POYRAZ GERİLİMİ

İYİ Parti’nin TBMM’de Antalya’yı temsil eden iki milletvekilinden biri olan Aykut Kaya daha çok iş dünyasıyla ilişki kurarken, Uğur Poyraz ise genel siyasi gelişmelerde yer aldı. Parti lideri Akşener’in ihanete uğradığını söylediği isimler arasında Uğur Poyraz’ın da bulunduğu ve bu gerilimin partideki istifa dalgasında etkili olduğu kulislerde konuşuluyor. Akşener’e karşı açıkça tavır koyduğu iddia edilen Poyraz, bölgede geçen ay yaptığı ziyaretlerde, partinin genel merkezinin ilçe kongrelerine müdahale eleştirilerine zaman zaman karşılaştı, bazı görüşmelerde parti politikalarıyla ilgili gerginlik de yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediyeler yeşil bir gelecek için Antalya’da buluşuyor

Belediyeler yeşil bir gelecek için Antalya’da buluşuyor