Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İSTİSMAR BİLDİRİSİNE AKP'DEN RET

İSTİSMAR BİLDİRİSİNE AKP'DEN RET

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılının son meclis toplantısında Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi olayına ortak tepki koymak için bildiri sunuldu. Bildiriyi, AKP hariç meclisteki siyasi partilerin grup sözcüleri imzaladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İSTİSMAR BİLDİRİSİNE AKP'DEN RET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Deniz Filiz’in meclise sunduğu ortak bildiriyi AKP grup sözcüsü Ali Çetin ön bilgilendirme yapılmadığını belirterek imzalamadı. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları bildiriyi imzalarken, MHP grubu ise ‘Ön bilgilendirme yapılmalıydı. Bu bir dayatmadır’ şeklinde eleştirerek bildiriyi imza attı.

“ÇOCUKLARIMIZ ELİMİZDEN KAYIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Deniz Filiz, “6 yaşında bir kız çocuğunun annesi saçlarını tarıyor, babası 29 yaşında bir adama gelinlikle al senin karın diye teslim ediyor. Kanımız dondu, boğazımız düğüm düğüm. Acımızın büyük kısmı vicdanımızı sarsan gerçeklerden olsa gerek. Bu hikaye buz dağının görünür kısmı. Eğitim sistemindeki değişikliklerin getirdiği sonuçlar ortada. Çocuklar okuldan alındı, kadınlar yoksul, işsiz ve cahil bırakılmış durumda. Çocuklar yarı aç yarı tok şekilde veya uyuşturucu kuşatması altında. Dünya baskı altında. Yarınlarımız çocuklarımız ellerimizden kayıyor. Görmezden gelemeyiz. Gerçekten yürek yakan herkesin empati yapması gereken konuda görüş bildirdim. İsterim ki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ki tüm siyasi partilerin tüm meclis üyelerinin bu yaşananlarla ilgili ortak bildiriye ortak imza atarak ortak duruşumuzu teyit etmelerini istirham ediyorum. Herkes empati yapmalı” dedi.

BU BİR DAYATMA KARARDIR

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli  “Ben imzalayacağım bu bildiriyi fakat burada bir nezaketsizlik ve saygısızlık var. Bu metin kaleme alınırken bütün grup sözcülerimiz ve bütün parti temsilcisi arkadaşlar kararı müşterek alırlar. Bu dayatma karardır. Ama imzalayacağım” dedi. AKP Sözcüsü Ali Çetin ise , “Böyle bir usulsüzlük olmaz. Hükümetimiz tam anlamıyla bu konularda çalışmaktadır” diyerek, ön bildiri yapılmadığı için bildiriyi imzalamadı.

DSC_0152

“ANTALYA MECLİSİ İLE GURUR DUYUYORUM”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mesut Kocagöz, “Büyükşehir meclisimiz ile gurur duyuyorum. Hangi vicdan 6 yaşındaki çocuğun istismarını konuşmaz ki” diyerek olaya tepki gösterdi.

“ÖNERİ AÇIK, İSTERSENİZ İMZALAYIN”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AKP ve MHP sıralarından gelen dayatma tepkilerine ilişkin olarak,  “Ortada bir öneri söz konusu, bu dayatma değildir. İsteyen imzalar istemeyen imzalamaz. Ülkede 6 milyon kişinin kimliği bile yok. Ülkenin 4 bir yanı farklı etnisitelerin işgali altında. Yüzde 200 enflasyon var. Kişi başına düşen gelirde G-20’nin dışına çıktık. 20 yıldır Türkiye’yi getirdiğiniz noktada çok mahcupsunuz. Mahçup olmanızda çokta haklısınız. Dünyanın bütün meclislerinde gündem dışı konuşma var. Ülkenin gerçekleri bütün meclislerde konuşulur. Deniz Hanımın bildirisi çok açıktır. Öneriyi uygun buluyorsanız imzalayın” dedi.

TÜM MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılının son meclis toplantısında 81 gündem maddesini görüştü. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mesut Kocagöz’ün başkanlığında gerçekleşen mecliste maddeler oy birliği ile kabul edildi.

CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz tarafından ortak bir bildiri metni okundu. Metinde şu ifadeler yer aldı: “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bir sosyal sorun haline gelen kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarını şiddetle kınıyor ve bu cinayetlerin önlenmesini durdurulmasını istiyor, kadının cinsel fiziksel ve psikolojik bir bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu, kadın insan haklarının temel insan hakları olduğunu, düstur edinerek kadın ve çocuklara yönelik şiddet ihmal ve istismar olaylarına anında müdahale etmek, gerekli psikolojik sosyal ve yasal işlemlerin başlatılmasını sağlamak kamuoyunu bu konuda duyarlı hale getirmek amacıyla her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz”

ABB_7903

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“HALKIN KÜRSÜSÜNÜ KURALIM!”

“HALKIN KÜRSÜSÜNÜ KURALIM!”