Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem İBB duyurdu: İstanbul'da 9 Eylül günü toplu ulaşım ücretsiz olacak!

İBB duyurdu: İstanbul'da 9 Eylül günü toplu ulaşım ücretsiz olacak!

İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte 17.000 okul servisi trafiğe çıkacak. İBB'den ücretsiz toplu ulaşım hizmeti başlıyor. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İBB duyurdu: İstanbul'da 9 Eylül günü toplu ulaşım ücretsiz olacak!
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte 17.000 okul servisi trafiğe çıkacak ve yaklaşık 320.000 öğrenci taşınacak.

Ücretsiz Toplu Ulaşım Hizmeti Başlıyor

Okulların açıldığı gün İstanbul'da 06.00 - 16.00 saatleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları (bilet entegrasyona dahil olanlar) ücretsiz olacak. Aynı zamanda İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet sunacak.

İETT ve Metro Sefer Sayıları Artırılıyor

İETT, okulların açılmasıyla birlikte her gün bin 716 ek sefer düzenleyecek. Bu seferlerle 137 binden fazla yolcu toplu taşıma araçlarını tercih edecek ve 114 bin aracın trafiği terk etmesi hedefleniyor. Metro İstanbul ise 435 fazladan sefer planlıyor ve yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımayı kullanması bekleniyor. Bu sayede 433 bin aracın İstanbul trafiğine girmemesi amaçlanıyor.

Şehir Hatları'ndan Ek Seferler

Şehir Hatları, ek vapur seferleri düzenleyecek ve yaz tarifesinin sona ermesiyle kış tarifesine geçiş yapacak. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 - 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'de 20'nci Olağanüstü Kurultay heyecanı

CHP'de 20'nci Olağanüstü Kurultay heyecanı