Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Hrant Dink'in arkadaşları: Bu davanın peşini bırakmayacağız

Hrant Dink'in arkadaşları: Bu davanın peşini bırakmayacağız

Ogün Samast'ın "iyi hal indirimiyle" tahliye edilmesi, Agos gazetesi önünde düzenlenen bir protesto ile karşılandı. CHP lideri Özgür Özel, Hrant Dink'in arkadaşları ve ailesi, Dink'in katledildiği yerde bir araya gelerek karanfil bıraktı. Yapılan açıklamada, "Bu davanın peşini bırakmayacağız" ifadelerine yer verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hrant Dink'in arkadaşları: Bu davanın peşini bırakmayacağız
KAYNAK: Haber Merkezi

Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni gazeteci Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de İstanbul Şişli'deki Agos gazetesinin önünde katleden tetikçi Ogün Samast, 16 yıl 10 ay sonra cezaevinden "iyi hal" gerekçesiyle tahliye edildi. Tahliye kararına tepkiler sürerken, Hrant Dink’in arkadaşları, Dink’in katledildiği Sebat Apartmanı önüne karanfil bırakarak adalet talebinde bulundu.

“Hrant’ın Arkadaşları” adına yapılan açıklamayı Bülent Aydın yaptı. Aydın, “Yaşı küçük ayarlanmış tetikçi nitekim mahkemenin verdiği cezayı doldurdu ve çıktı. Bu bir infiale neden oldu. Bunun arkasında 16 yıldır süren hukuksuzluk var. Hrant Dink’i bu tetikçilerin önüne atan, onu hedef gösteren hiç kimse bu davada yargılanmadı. Biz bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayete karışan herkes yargılanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Rakel Dink, 17 yıldır gözünüzün içine bakıyor. Ancak unutmayın kötüler gözünüzün içine bakamazlar” dedi.

159997_51088

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SunExpress'te skandal olay! Yolcular isyanda

SunExpress'te skandal olay! Yolcular isyanda