Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 sözleşmeli personel alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 sözleşmeli personel alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan yeni personel alımı için başvurular başladı! İlgili pozisyonlara başvuruda bulunmak ve detayları öğrenmek için acele edin.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 sözleşmeli personel alacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, yeni giriş ve seçme sınavı için duyuru yayımladı. Bu duyuruya göre, Uzman Personel ve Destek Personeli pozisyonları için giriş sınavı, Diğer Uzman Personel pozisyonu için ise seçme sınavı düzenlenecek. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar:

Hazine Altın Tahvili ve Altına Dayalı Sertifika İhracı

Açıktan istihdam edilecek personel için yapılacak sınavda, alımı planlanan 1 adet Uzman Personel ve 2 adet Destek Personeli için mezuniyet alanlarına göre dağılım şu şekildedir:

Uzman Personel Grubu

Uzman Personel pozisyonu için başvuracak adayların aşağıdaki fakültelerden mezun olmaları gerekmektedir:

  • Elektronik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Fizik Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Ayrıca, Matematik veya İstatistik bölümlerinden mezun olan adayların son 3 yıldır bilgi teknolojileri alanında çalışmış olmaları gerekmektedir.

Destek Personeli Grubu

Destek Personeli pozisyonu için başvuracak adayların dört yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca, sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve (YDS) İngilizce dilinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Uzman Personel pozisyonu için 2022 veya 2023 KPSS'den en az 80 puan alınması gerekmektedir. Destek Personeli pozisyonu için ise KPSS'den en az 60 puan alınması şartı bulunmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Seçme Sınavı Şartları

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın seçme sınavı şartları da dikkat çekiyor. Uzman Personel pozisyonu için başvuracak adayların yukarıda belirtilen fakültelerden mezun olmalarının yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarında (adaylık süresini tamamlamış olarak) çalışıyor olmaları, aylıksız izinli veya geçici görevlendirilebilecek kadroyu haiz olmaları ve (YDS) İngilizce dilinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Personel Alım Süreci

Başvurular 18 Nisan 2024 tarihine kadar Kariyer Kapısı üzerinden online olarak yapılabilecek. Bu süreçte adayların belirtilen şartları sağlamaları ve gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti Doğa’nın Yeni Aşkı Belli Oldu

Kızılcık Şerbeti Doğa’nın Yeni Aşkı Belli Oldu