Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Hatay'da Binlerce Yarasaya Ev Sahipliği Yapan Çan Mağarası Keşfedilmeyi Bekliyor

Hatay'da Binlerce Yarasaya Ev Sahipliği Yapan Çan Mağarası Keşfedilmeyi Bekliyor

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Çan Mağarası, korku filmlerini aratmayan atmosferi ve binlerce yarasaya ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Bu etkileyici mağara, macera tutkunlarını ve doğa severleri bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da Binlerce Yarasaya Ev Sahipliği Yapan Çan Mağarası Keşfedilmeyi Bekliyor
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde yer alan ve halk arasında Çan Mağarası olarak bilinen bu yer, binlerce yarasaya ev sahipliği yaparak bölge sakinleri tarafından tanınıyor. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle ünlü Hatay’ın birçok mağarasından biri olan Çan Mağarası, yaklaşık 130 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğindedir. Vecih Aşkar adlı vatandaşın özel mülkünde bulunan bu mağara, içerisindeki çökme nedeniyle oldukça ürkütücü bir atmosfere sahip. Yarasaların çıkardığı sesler ve mağaranın karanlık ortamı, ziyaretçilere korku filmlerini aratmayan bir deneyim sunuyor. Bu mağaraya maskesiz ve el feneri olmadan girmemek şiddetle tavsiye ediliyor.

A W208969 02

"Maskesiz ve El Feneri Olmadan Kesinlikle Girmeyin"

Mağarayı ziyaret edenlere maske ve el feneri kullanmaları gerektiğini hatırlatan Tevfik Öztürk, "Burası 100 yıldır aynı şekilde duruyor. Mağara eskiden yaklaşık 4 km uzunluğundaydı ancak çökme nedeniyle şimdi sadece 130 metre kadar. Mağaranın içinde delikler var ve bu deliklerden alt kısımdan girip üst kısımdan çıkılabiliyor. Mağara içi çok korkutucu ve ürkütücü. Yarasaların sesleri ve mağaranın sıcaklığı nedeniyle burası gerçekten ürpertici bir yer. Gelenlerin maskesiz, el feneri olmadan ve bizden habersiz kesinlikle girmemeleri gerekiyor. Maskesiz girilmemeli çünkü nefes almak zorlaşıyor ve içerisi çok sıcak, ter içinde kalıyorsunuz. Anlatmak zor ancak görmeniz lazım, gerçekten muazzam bir yer" dedi.

A W208969 06

"Bu Mağara Korku Filmlerini Aratmayan Bir Ambiyansa Sahip"

Mağaranın korku filmlerini aratmayan bir ambiyansa sahip olduğunu belirten Kemal Korkmaz, "Burası büyük bir mağara ve içinde binlerce yarasa var. Gerçekten korku filmlerini aratmayacak bir atmosfere sahip. Çok güzel ve görülmeye değer bir yer. İçerisi çok sıcak ve terliyoruz. Yarasaların gübresinin kokusu var. Mağaranın içine girerken el feneri ve maske takın. Görmek isteyen vatandaşlar gelsinler, çok güzel bir yer" şeklinde konuştu.

A W208969 09

"Bu Mağara Benim Tapulu Mülküm İçinde"

Mağaranın kendi mülkü içinde olduğunu söyleyen Vecih Aşkar, "Bu büyük mağara normalde 2 kilometre uzunluğunda ama yaklaşık 60 metreden sonrası çökmüş. İçeride 12 metre yüksekliğinde oyuğun içinde yarasalar var. Milyonlarca olmasa da oldukça fazla yarasa var. Bu mağara benim tapulu mülküm içinde yer alıyor. Ziyaretçileri buraya getirdiğimizde maske takmalarını sağlıyoruz. Çünkü kapalı bir alan olduğundan, yarasaların pislikleri ortamın nemini değiştiriyor ve insanlar nefes darlığı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Motorlu Kara Taşıtları Sayısı 1.5 Milyonu Aştı

Antalya’da Motorlu Kara Taşıtları Sayısı 1.5 Milyonu Aştı