Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Hafriyat işi ANTEPE’de

Hafriyat işi ANTEPE’de

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde bulunan büfenin beş yıl süreyle ANET’e kiraya verirken, kamuoyunda rant iddialarına konu edilen hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atık alanların işletilmesi işi 2046’ya kadar ANTEPE şirketine tahsis edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hafriyat işi ANTEPE’de

doğu garajı

 Muratpaşa ilçesinde bulunan ve yeni yapısıyla kullanıma açılacak olan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi tiyatro içerisinde yer alan büfe alanının ticari faaliyetlerde bulunması amacıyla ilk yıl 24 bin TL + KDV bedeli ile belediye şirketi olan ANET Antalya İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne beş yıllığına kiraya verildi. Meclis’ten oybirliği ile geçen tahsis maddesinde ilk yıl belediyeye ödenecek olan 24 bin TL kira bedeli Tüketici Fiyat Endeksi’ne  (TÜFE) göre arttırılacak.  

hafriyat

YÜZDE 10’U BÜYÜKŞEHİR’İN

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atık alanlarının işletilmesini 2017 yılından itibaren Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından yapılıyordu. Menderes Türel’in Antalyaspor’a destek amaçlı verdiği tahsis 1 Aralık 2022 tarihinde Antalyaspor Kulübü Derneği’nin faaliyetlerine son verildi. Meclis’te ise Belediye birimlerinden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın kaynaklarının yetersizliği ileri sürülerek işletme alanı 20.03.2046 tarihine kadar belediye şirketi olan ANTEPE Anonim Şirketi’ne verildi.  Tahsis, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ödenecek olan kira ücretleri, uygulama projelerini yaptırılması ve onaylatılması ile kesin izin taahhüt senetlerinde yer alan şartlara uyulması ayrıca her yıl elde edilecek cironun yüzde 10’unun Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi şartına bağlandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Plancılardan ‘okullara dokunmayın’ çıkışı 

Plancılardan ‘okullara dokunmayın’ çıkışı