Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı Tuncay Akça Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı Tuncay Akça Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Hababam Sınıfı filminde 'Bacaksız' karakteriyle tanınan usta oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı Tuncay Akça Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından Hababam Sınıfı filminde 'Bacaksız' lakabıyla hafızalara kazınan Tuncay Akça, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ölüm haberi, sevenlerini ve sinema camiasını yasa boğdu.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Tuncay Akça'nın ölüm haberi, yakın dostu Kıvanç Terzioğlu tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Akça, özellikle Hababam Sınıfı serisinde canlandırdığı 'Bacaksız' karakteriyle Türk sinemasında iz bırakan isimlerden biriydi.

Swe34R

Karacaahmet Mezarlığı'nda Son Yolculuğuna Uğurlandı

Usta oyuncu için Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda yer alan Şakir'in Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte, Akça'nın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şpol

Sinema Dünyasından Yoğun Katılım

Cenaze törenine, Akça'nın ailesi ve akrabalarının yanı sıra sinema ve televizyon dünyasından birçok isim katıldı. Törene katılanlar arasında Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Film Yapımcısı Birol Güven, Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, ve oyuncu arkadaşları Teoman Ayık ile Ahmet Arıman yer aldı. Birçok kurum, kuruluş ve siyasi parti de çelenk göndererek Akça'ya son görevlerini yerine getirdi.

Dostlarından Duygusal Veda

Cenazeye katılan oyuncu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Tuncay Akça'nın sinema dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Tuncay, sinemanın mihenk taşlarından biriydi. Sinema ve sinemayı sevenler ondan çok şey öğrendi. Daha dün konuştuk. Gaziantep'te sinema filmi projemiz vardı bu ay sonunda. Beni de götür dedi. Tabii ki seni de götüreceğim dedim. Onu çok seviyoruz. Mekanı cennet olsun," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'deki Orman Yangınlarının Nedenleri Araştırılıyor: Şüpheli 7 Kişi Gözaltında

İzmir'deki Orman Yangınlarının Nedenleri Araştırılıyor: Şüpheli 7 Kişi Gözaltında