Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Gelir düzeyine göre vergi sistemi geliyor!

Gelir düzeyine göre vergi sistemi geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelir vergisinin gelir düzeyine göre alınmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gelir düzeyine göre vergi sistemi geliyor!

Süleyman Gezici

Gelir düzeyine göre vergi

Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak yerine, gelir düzeyine göre arttıkça daha fazla vergi alınmasının daha adil olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gelir vergisinde gelir düzeyine göre bir düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Memura enflasyon farkı

Yılmaz, memurlara yapılan zamlar için de açıklamalarda bulundu. Memurlara verilen yüzde 15'lik zammın enflasyona göre yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, yıl ortasında enflasyon farkının verileceğini söyledi.

İşte Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Doğrudan vergilerin payının artması gerektiğine inanıyoruz.
  • Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil, gelir düzeyine göre arttıkça daha fazla vergi ödenmesi daha adaletli.
  • Memura yüzde 15 dedik. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.
  • Memurla ilgili bu yılın enflasyon farkı olacak seyyanen artış yaptığımız için. Dolayısıyla gelecek yılın artışı daha yüksek olacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone 15'in Türkiye tamir ücretleri açıklandı!

iPhone 15'in Türkiye tamir ücretleri açıklandı!