Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Gazetecilere Yönelik Hedef Gösterme Skandalı Büyüyor

Gazetecilere Yönelik Hedef Gösterme Skandalı Büyüyor

Türkgün gazetesinin dört gazeteciyi hedef göstermesi büyük tepki topladı. Gazeteciler, sosyal medya üzerinden tepki göstererek mesleklerine devam edeceklerini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazetecilere Yönelik Hedef Gösterme Skandalı Büyüyor
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

MHP'nin yayın organı olarak bilinen Türkgün gazetesi, son olarak Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptığı haberlerle dikkat çeken dört gazeteciyi manşetinden hedef gösterdi. Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın fotoğrafları, tamamen alakasız bir haberin içine yerleştirildi.

Timur Soykan

Soykan: Elbette Gazeteciliğe Devam

Hedef gösterilen gazeteciler, sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi. Timur Soykan, "Tehdit ile cinayetin üzerini örtmek istiyorlar. Herkes biliyor: Devlet içinden biri cep telefonu sinyal bilgilerini verir, tetikçileri polisler taşıyıp kapının önüne getirir. Katiller çakarlı araçlarla kaçırılır. Cinayetle ilgili yarım iddianame yazılıp katiller korunur. Zor memleket. Elbette gazeteciliğe devam" ifadelerini kullandı.

Barış Terkoğlu Açıklama

Terkoğlu: Tetikçiyi Değil, Sahiplerini Uyarıyorum

Barış Terkoğlu ise hedef gösterilmelerine ilişkin şunları söyledi: "Tetikçiyi değil, sahiplerini uyarıyorum: Elinizde tuttuğunuz yılan yarın sizi de sokar. Torbacılarla iş tutan katillerin hafiyeliğini yapmaya devam edeceğiz. Varsın kanlı paçavralarını başımızın üstünde sallandırsınlar." Terkoğlu, Türkgün gazetesinde geçmişte yapılan bazı paylaşımlara da dikkat çekerek, "Bugün bizi tehdit eden üç hilalli torbacı, Sinan Ateş’i katleden suç örgütünün tetikçisi; dün Hakan Fidan’ı, Erdoğan’ı, Fethullahçı abileriyle birlikte hapse atmakla tehdit ediyordu" dedi.

Murat Ağırel Açıklama

Ağırel: Cinayeti Planlayanları İfşa Etmeye Devam Edeceğiz

Murat Ağırel de hedef gösterilmesine tepki göstererek, "Cinayeti planlayanları, cinayete destek verenleri yani kanunsuzları, kanunlara uyanlar adına ifşa edeceğiz" dedi. Ağırel, "İddianame ve eklerinde bulunan somut gerçekler nedeni ile çok incinmişler. Hatta Mersin’deki kokain tacirlerini ortaya çıkardığımız için öyle incinmişler ki metin arasında öfkelerini de belirtmişler!" ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan

Pehlivan: Burada Dursun

Barış Pehlivan ise "Burada dursun" notuyla, hedef gösterildikleri gazete manşetini paylaştı. Pehlivan, bu tür baskılara rağmen gazetecilik mesleğine devam edeceklerini belirtti.

Türkgün'ün Gazetecileri Hedef Göstermesi Büyük Tepki Çekti

Türkgün gazetesinin dört gazeteciyi hedef göstermesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Gazeteciler, mesleklerine devam edeceklerini ve gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edeceklerini belirterek, sosyal medya üzerinden dayanışma mesajları aldılar. Onlardan biri de Kırmızı Kedi Yayınevi oldu. Kırmızı Kedi, sosyal medya hesabından hedef gösterilen gazetecilere destek mesajı paylaştı.

Yayın Evi

Yayınevi, “Yazarlarımız Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan yalnız değildir. Yazarlarımızın yanındayız!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filenin Sultanları Milletler Ligi'ne Veda Etti

Filenin Sultanları Milletler Ligi'ne Veda Etti