Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Gazeteci Sedef Kabaş'tan 8 Mart Mesajı!

Gazeteci Sedef Kabaş'tan 8 Mart Mesajı!

Ünlü gazeteci Sedef Kabaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kamer Durdu

Ünlü gazeteci Sedef Kabaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Kadınlara gösterilen değerin, bir toplumun değerini belirlediğini vurgulayan Kabaş, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı yerde gelişmişlik ve medeniyetten bahsedilemeyeceğini dile getirdi.

Medeniyetin Ölçütü: Zihniyet ve Değerler

Kabaş, medeni bir toplum olmanın kriterinin maddiyat değil, zihniyet olduğunu belirtti. Kişi başına düşen milli gelirin yüksek olmasının, kadına verilen değerin düşük olduğu ülkelerin medeni ve gelişmiş kabul edilemeyeceğine dikkat çekti.

Atatürk'ün Vizyonu ve Kadın Hakları

Kadın hakları mücadelesinde tarihi bir dönüm noktası olan Mustafa Kemal Atatürk'ün önemine değinen Kabaş, Atatürk'ün "kadın erkek eşittir" ilkesini benimseyerek, kadın haklarına verdiği önemi vurguladı. Atatürk'ün vizyoner liderliğiyle kazanılan haklara sahip çıkmanın ve ilerlemenin, Türkiye'nin vazgeçilmez misyonu olduğunu ifade etti.

8 Mart: Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart'ın, kadın emeğine, onuruna ve varlığına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen bir gün olduğunu belirten Kabaş, günümüzü kutladı ve kadınların hak mücadelesinde ilerlemeye devam etme çağrısı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadın Gazeteciler Adına Başkaya’ya Ziyaret

Kadın Gazeteciler Adına Başkaya’ya Ziyaret