Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem GastroAntalya heyecanı başladı! Antalya mutfakla buluştu

GastroAntalya heyecanı başladı! Antalya mutfakla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği iş birliğiyle düzenlenen GastroAntalya büyük heyecenla başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GastroAntalya heyecanı başladı! Antalya mutfakla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği iş birliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 40 farklı ülkeden gastronomi uzmanlarının katılımıyla açıldı.

Cam Piramit’te gerçekleştirilen GastroAntalya’da, şefler, jüri üyeleri ve yarışmacılar bir araya gelerek, gastronomi sektörünün nabzını tuttu. Festivalde 40 ülke ve Türkiye’nin birçok şehrinden gastronomi temsilcileri, sektörde faaliyet gösteren firmalar, turizm sektörünün yiyecek ve içecek, satın alma departman yöneticileri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, profesyonel şefler, gurmeler de yer aldı. Etkinlik kapsamında çalıştaylar, sunumlar, karşılıklı görüşmeler ve ürün tadımları yapıldı. Ayrıca program dahilinde yarışmalarda 800’den fazla şef ve şef adayı yeteneklerini gösterdi. Etkinlik, 18 Kasım’a kadar sürdü.

Festivalde ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, bu yıl 30’uncusu yapılması planlanan ANFAŞ Food Product Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na partnerlik yapacak olan Anadolu Aşçılar Federasyonu(ANFED) ile iş birliği protokolü imzaladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın kaliteli otelleri, hizmet kalitesi, eşsiz doğası, mavi bayraklı plajları, ören yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti olduğunu söyledi.

“Antalya’dan ulaşıyor”

Antalya’nın, Türkiye’nin örtü altı tarımının yarısını barındıran tarımın başkenti olduğunu, yerel ürünleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve birçok coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomi için büyük bir katkı sağladığını belirten Böcek, “Gastronomi sektörünün, restoranların, otellerin ihtiyacı olan tarım ve gıda ürünlerinin çoğu Antalya’dan tüm Türkiye’ye ulaşıyor. Yıllar boyunca, bu coğrafyanın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanarak, Antalya mutfağını hep birlikte daha da ileriye taşıdık. Bereketli topraklarımızda yetişen ürünlerin tazeliği ve kalitesi, mutfak sanatımızın temelini oluşturmaktadır. Bu yüzden, bu değerli ürünlerimizi en iyi şekilde kullanarak hem yerel halkımıza hem de gelen misafirlerimize harika tatlar sunma görevini üstleniyoruz” dedi.

“Dünyaya taşıyacaklar”

Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin 2’incisini büyük bir ilgiyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Böcek, “Tarladan sofraya, Antalya’dan dünyaya sloganıyla dünyanın ünlü şeflerini ve lezzetlerini Antalya’mızda ağırladık. Bugün de Akdeniz Şefler Kulübü ile ’Gastro Antalya 2023’de, dünyaya açılan mutfağımızda, dünyanın çeşitli bölgelerinden mutfak yıldızlarını bir araya getiriyoruz. 4 gün boyunca şeflerimizin yeteneklerini ortaya koyacakları yarışmalar yapılacak ayrıca çalıştaylar, sunumlar, paneller, şehir stantları, hizmet sunumları, ürün tadımları gibi birçok farklı etkinlik yapılacaktır. Bizler, Türk mutfağını uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmek için, bu özel coğrafyanın nimetlerini ustalıkla kullanmayı sizlerle beraber devam ettireceğiz. Gelen yerli yabancı misafirlerimiz Antalya’mızın, Türk mutfağımızın lezzetlerini deneyimleyerek dünyaya taşımaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

“Antalya’ya gastronomi yakışır”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın turizmin ve tarımın başkenti olduğunu vurgulayarak, ”Antalya bu yüzden gastronominin en çok yakıştığı şehirlerden biridir. O yüzden gastronomiyi göz ardı edemeyiz. Daha yapacak çok iş var. 40 ülkeden gelen katılımcılara Türk mutfağını tanıtmak çok önemli. İyi yemek iyi ürünlerle olur. Antalya’da Türkiye’nin tarımının başkentidir. O zaman en güzel yemeklerinde buradan çıkması gerekir” dedi. Konuşmaların sonrasında açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra protokol stantları gezdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve Alanya’da tsunami tehdidi

Antalya ve Alanya’da tsunami tehdidi