Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fulya Öztürk kimdir? Gazeteci Fulya Öztürk kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Fulya Öztürk kimdir? Gazeteci Fulya Öztürk kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Gazeteci Fulya Öztürk, sosyal medyada yükselen ilgiyle öne çıkıyor. Savaş muhabirliği ve çeşitli görevlerle tanınan Öztürk'ün yaşını ve kariyerini merak edenler, bilgi arayışında.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fulya Öztürk kimdir? Gazeteci Fulya Öztürk kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
MUHABİR: Süleyman Gezici

Erken Yaş ve Eğitim

Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesinde doğdu. Beş çocuklu bir ailenin kızı olarak büyüdü. Lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji'nde tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünde yüksek öğrenimine başladı.

Televizyonculuk Kariyeri

Üniversiteye başladığı yıl, Doğan TV'nin "Staj On Air" programına katıldı ve televizyonculuğa adım attı. Star TV iç yapımlarında stajyer olarak çalışarak profesyonel hayatına başladı. 2008 yılında CNN TÜRK Programlar Departmanı'nda göreve başlayarak Elif Ilgaz Aydınlar’la "Yaşama Sevinci" ve Cem Seymen’le "İş Seyahati" programlarının yapımcılığını üstlendi.

Habercilik ve Ödüller

2010 yılında CNN TÜRK Haber Merkezi'nde görev aldı ve üç yıl boyunca kurgu editörlüğü yaptı. 2013 yılında saha muhabirliğine geçerek çeşitli önemli haberlere imza attı. Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye kaçak yollarla göç etme serüvenini anlattığı "Sığınamayanlar" belgeseli ile 2015'te "Yılın Muhabiri" ve "En İyi Özel Haber" dallarında ödüller kazandı. 2018'de Çorlu tren kazası ve Afrika'daki insani yardım faaliyetlerini canlı yayınlarla izleyicilere aktardı. 2018'de HEMPA Çocuk Hakları Derneği tarafından düzenlenen Çocuk Hakları Zirvesi'nde "En Duyarlı Muhabir Ödülü"ne layık görüldü.

Uluslararası Haber ve Dönüş

2020'de Dağlık Karabağ Savaşı'nı takip ederek, Türkiye'den giden yardımları Afrika'nın yoksul ülkelerine ulaştırdı. Dağlık Karabağ Savaşı'nda yaşadıklarını "Fulya: Gözyaşının Zafere Dönüş Hikayesi" adlı belgeselde paylaştı.

FOX Kanalı ve "Fulya ile Umudun Olsun" Programı

12 Temmuz 2021'de FOX kanalına geçti ve "Fulya ile Umudun Olsun" adlı programı sundu. Programı, kayıp insanların bulunması, faili bilinmeyen cinayetlerin aydınlatılması, aile içi sorunlarla ilgili yayınlar yaparak "En İyi Gündüz Kuşağı" ve "En İyi Realite Programı" dallarında ödüller kazandı. Program, 10 Haziran 2022'de yayınlanan bölümle sona erdi.

CNN Türk'e Dönüş ve Rusya-Ukrayna Savaşı

2022 yılında CNN Türk'e geri döndü. Saha muhabirliği yaparak, CNN TÜRK Haber Merkezi’nin Özel Haberler Şefi olarak görev aldı.Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Rusya'ya giderek, Moskova izlenimlerini aktardı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta narkotik operasyonu: 1 tutuklama

Manavgat'ta narkotik operasyonu: 1 tutuklama