Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fatih Portakal’dan flaş uyarı! Türkiye'deki riskli madenler ortaya çıktı

Fatih Portakal’dan flaş uyarı! Türkiye'deki riskli madenler ortaya çıktı

Türkiye'deki riskli madenlerin belirlenmesiyle birlikte, çeşitli bölgelerde yaşanan çevresel sorunlar ve işçi güvenliği endişesi gündeme geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Portakal’dan flaş uyarı! Türkiye'deki riskli madenler ortaya çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Birçok bölgenin risk altında olduğunu belirten gazeteci Fatih Portakal, Anagold firmasının Türkiye'nin en büyük ikinci maden sahasına sahip olduğunu hatırlatarak önemli bir gelişmeyi duyurdu. Meslektaşı Fırat Fıstık'ın Türkiye genelindeki riskli madenlerin haritasını çıkardığını ifade eden Portakal, "Lütfen Sözcü TV'nin bu haberini dikkatle izleyin. Erzincan İliç'teki Anagold maden sahasıyla sınırlı kalmayarak birçok yerde riskli madenler bulunmaktadır" dedi ve haberin detaylarını paylaştı.

AĞIR METALLERDE FAZLALIK ORANI KORKUTUYOR

Türkiye'deki riskli madenlerin duyurulduğu haberde öne çıkan bazı madenler şunlar:

Sivas'ın Çetinkaya ilçesinde bulunan Demir Madeni: İliç'teki duruma benzer bir şekilde yığılmanın toprağa baskı yapması sonucunda bölgedeki tarlalarda çatlaklar oluştuğu bildirildi. Ayrıca, bölgede toz ve gürültü kirliliği olduğu belirtildi ve Pınargözü Köyü'nden gelen suyun tamamen kesildiği kaydedildi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan maden: Bölgede Altıntepe Madencilik tarafından siyanürle altın arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Bakanlığın ÇED raporunu reddetmesine rağmen ruhsatsız ve ÇED'siz çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Erzincan Maden

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, bölgeden alınan örneklerin uluslararası bir laboratuvarda test edildiğini ve Elekçi Irmağı'nda ağır metallerin normalin çok üzerinde olduğunu belirterek, "Daha ne yapalım, neden artık burayı kapatmıyorsunuz" dedi.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bulunan Gökırmak Bakır Madeni: Çalışmalar sırasında atık barajında yaklaşık 2 metre kayma tespit edildi.

KAZDAĞLARI'NA ÖZEL DİKKAT

Konuyla ilgili yorumda bulunan Fatih Portakal, Kazdağları'na özellikle dikkat çekerek, buradaki maden ocaklarının da denetimden geçmesi gerektiğini ve faaliyetlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ruhsatların iptal edilmesini değil, denetimlerin sağlanarak önlemler alınmasını vurgulayan Portakal, "Buradan çıkan altını falan düşünmüyorum. O maden ocaklarında çalışanların ailelerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımı'ndan Büyük Başarı!

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımı'ndan Büyük Başarı!