Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fahrettin Altun'dan 'namuslu gazetecilik' tanımı

Fahrettin Altun'dan 'namuslu gazetecilik' tanımı

İletişim Başkanı Altun, gazetecilere namuslu ve doğrulanmış haber yapma çağrısında bulundu. Medya kuruluşlarını dezenformasyona karşı uyanık olmaya çağırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Fahrettin Altun'dan 'namuslu gazetecilik' tanımı
KAYNAK: Akdeniz Gerçek

Meslektaşlarının bazılarının gerçeğin peşinde koştukları için maalesef hayatlarını kaybettiğine dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, "Namuslu ve iyi gazetecilik çalışmaları, kamunun nazarından saklanmaya çalışılan gerçekleri ortaya koyarak barışa hizmet eder" dedi.

Fahrettin Altun, içinde bulunulan bölgesel çatışma ve kriz döneminde medya üzerinden yapılan bilgi savaşlarının hakikate erişim açısından tehdit oluşturduğunu bildirdi. Altun,"Birtakım organize gruplar sürekli olarak dezenformasyon kampanyaları yürütüyor. Böylesi bir süreçte medya kurumları aktardığı haberlerin teyitli ve doğrulanmış olmasına azami özeni göstermekle yükümlüdür.

Fahrettin Altun'dan 'namuslu gazetecilik' tanımı

UYANIK OLMAYA ÇAĞIRDI

üm medya kuruluşlarını, muhabirleri ve gazetecileri dezenformasyon kampanyalarına ve yalan haberlere karşı daha dikkatli olmaya ve dünya kamuoyunu manipüle ederek savaşa hizmet etmeye çalışanlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Gazetecilerin cesur ve özverili biçimde çatışma bölgelerinde gerçekleri aktarmak için kendi hayatlarını tehlikeye attıkları bir dönemde, medya kurumlarındaki editöryal ekiplere özellikle önemli bir rol düşmektedir. Doğru haber yapmalı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı koymalıdırlar" dedi.

Altun, yayıncıların doğru bilgileri yayınlayarak ve teyitli gerçeklerin aktarımında ısrarcı olarak barışa katkı sunmaları gerektiğini aktarırken, kışkırtıcı söylemlere karşı bilhassa dikkatli olmaları ve haber kuruluşlarını istismar etmek isteyenlere fırsat vermemeleri uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Patates yüklü tır küle döndü

Patates yüklü tır küle döndü