Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Eski Refah Partili Şevki Yılmaz: 'Atatürk'e Yönelik Alçak İfadeler İçin Açıklama!

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz: 'Atatürk'e Yönelik Alçak İfadeler İçin Açıklama!

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına yönelik kullandığı 'soysuzlar' ifadesine tepkiler artarken, Yılmaz'dan gelen açıklama ise tartışmaları daha da alevlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski Refah Partili Şevki Yılmaz: 'Atatürk'e Yönelik Alçak İfadeler İçin Açıklama!
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına karşı kullandığı 'soysuzlar' ifadesiyle gündeme gelen eski Refah Partili Şevki Yılmaz'a tepkiler artıyor.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın nikah şahitliğini yaptığı II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde, eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına karşı skandal ifadeler kullanması büyük yankı uyandırdı.

Yılmaz'ın Skandal İfadesi

Düğünde bir konuşma yapan Yılmaz, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” diyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına atıfta bulundu.

Şevki Yılmaz'dan Açıklama

Söz konusu skandalın ardından Şevki Yılmaz, konuya ilişkin bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında durduğunu belirtti. Habervakti.com'a konuşan Yılmaz, 'soysuzlar' ifadesiyle kimleri kastettiğini açıklamaya çalıştı.

Yılmaz'ın bu skandal ifadesi Türkiye genelinde büyük tartışmalara yol açtı. Yılmaz:

“Osmanlı’nın yıkılmasına neden olan bilhassa Selanik mebusu Sebatayist Emanuel Karasu'ları, Ermeni Aram Efendileri, Mason Esat Toptani ve Mason Hikmetler gibi Sultan Abdülhamid’i tahtan indirip Selanik’e mahkum eden soysuzları! Bizim kastımız O soysuzlar ve avanesidir, işbirlikçileri, zındıka komitasıyla kol kola giren, koca sultanı yıkanlardır.

Osmanlı ailesinin en mutlu günlerinde bile buruk ve hüzünlü halini görünce Osmanlı ailesini Türkiye’den kovan, ismini saydığım soysuzlara lanet ettim. Bu benim görevimdir. Dünyada hiçbir ülke hanedan ailesini sürmemiştir. Ama koskoca Osmanlı’yı yıkmakla kalmadı bu Siyonistler, aileyi dahi sürmüşlerdir. Bu, küresel emperyalistlerin 1071'in, 1453'ün intikamını alma planıydı! İngiliz soysuzun hedefiydi ve gerçekleştirdiler. Ben, hiçbir kimsenin ismini zikretmediğim halde niyet okuyanlarla ve iftira atanlarla da hukuk önünde hesaplaşacağız.”

Ortaylı'dan Düğün Tartışmalarına Yanıt: Böyle Düğünler İçin Falan Böyle Konuşulmaz

Tarihçi İlber Ortaylı, konuyla ilgili OdaTV'ye yaptığı açıklamalarda, "Şevki Yılmaz kimdir, beni ilgilendirmez. Tanımıyorum. O kızı, Berna'yı ve dedesi Harun Efendi'yi severim. Gözümün önünde büyüdü. Düğüne davet edildim. Ancak böyle düğünler için böyle konuşulmaz. İşte bu kadar" ifadelerini kullandı.

Ortaylı'dan Yeni Bir Açıklama Geldi

Tartışmaların ardından Ortaylı, yazılı bir açıklama yapma gereği duydu.

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ortaylı, "Eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır" şeklinde konuştu.

Iler

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı borçları rekor seviyeye ulaştı

Kredi kartı borçları rekor seviyeye ulaştı