Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erzurum'da emekli elektrik teknisyeni faturaları azaltan cihaz geliştirdi

Erzurum'da emekli elektrik teknisyeni faturaları azaltan cihaz geliştirdi

Erzurum'un soğuk kışlarıyla ünlü şehrinde yaşayan ve elektrik teknisyeni olarak çalışan Ebubekir Taşbaşı, emekli olduktan sonra da icat yapmaya devam etti. Taşbaşı, tasarruflu ve elektrikle çalışan bir kombi geliştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erzurum'da emekli elektrik teknisyeni faturaları azaltan cihaz geliştirdi
KAYNAK: İHA

Erzurum'un soğuk kışlarıyla ünlü şehrinde yaşayan ve elektrik teknisyeni olarak çalışan Ebubekir Taşbaşı, yıllardır sürdürdüğü icatçı ruhuyla dikkat çekiyor. Emekli olduktan sonra bile icat yapmaya devam eden Taşbaşı, son olarak tasarruflu ve elektrikle çalışan bir kombi geliştirdi.

Erzurum'da uzun kış aylarının etkili olduğu düşünüldüğünde, insanlar ısınma ihtiyaçlarını karşılarken yüksek faturalardan endişe ediyorlar. Bu endişeleri azaltmak isteyen Taşbaşı, elektrikle çalışan bir ısıtma cihazı tasarladı ve bu cihazla ısınmada yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlayabileceğini belirtiyor. Bu cihazın avantajı, mevcut ısıtma sistemlerini değiştirmeye gerek olmaksızın kullanılabilmesidir.

cihaz

Taşbaşı, bu yeni cihazın sadece ısınma amaçlı kullanıldığını ancak mutfak ya da banyo suyu ısıtma gibi işlevlere de dönüştürülebileceğini ifade ediyor. İşte Erzurum gibi soğuk bölgelerde, elektrik maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilecek bu cihaz, yerel halk tarafından büyük bir ilgi görmektedir.  Ebubekir Taşbaşı, bu son icadıyla 50 yılı aşkın süre boyunca yaklaşık 58 icadı hayata geçirmiş bir icatçı olarak dikkat çekiyor ve bu yeni cihazın kullanıcılar için uygun maliyetli olması nedeniyle ilgi gördüğünü belirtiyor.

yakın cihazyakın cihazyakın cihaz

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa'da ehliyetsiz sürücü hayatının şokunu yaşadı

Gazipaşa'da ehliyetsiz sürücü hayatının şokunu yaşadı