Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan'la Davası Bitmedi! Hayatını Kaybetti

Erdoğan'la Davası Bitmedi! Hayatını Kaybetti

Cihan Kolivar’ın vefatı, 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla açılan davayı ve cezaevindeki açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'la Davası Bitmedi! Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Cihan Kolivar’ın vefatı, 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla açılan davayı ve cezaevindeki açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

Kolivar’ın Ölümü ve Davası

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın ölümü, onun 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılandığı davayı tekrar gündeme getirdi. Kolivar, dönemin tartışmalı sözleri nedeniyle sekiz gün tutuklu kalmıştı. Hayatını kaybettiğinde, bu dava hala devam ediyordu.

Kolivar, 2022 yılında bir televizyon programında, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için 20 senedir başında böyle yöneticiler duruyor” şeklindeki açıklamaları nedeniyle suçlanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kolivar’ın sözlerini “nefret söylemi” ve “milletimizi aşağılayan hadsizlik” olarak nitelendirmişti.

Cezaevindeki Açıklamaları Yeniden Gündemde

Kolivar, sekiz gün süren tutukluluğu sırasında cezaevinde yaptığı açıklamalarla Türkiye gündemini sarsmıştı. Kolivar, cezaevinden şu sözlerle seslenmişti:

“Benim üzerimden gündem değiştiklerini düşünüyorum. Merak ediyorum acaba bu arada bir şeylerin ihalesi mi oldu. Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı; tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Onlar da haksızdı, bu da haksız. Ben de bu hukuksuzluk silsilesinin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor, burada yanıyor.”

Yargılama Süreci ve Devam Eden Tartışmalar

Kolivar’ın ölümünün ardından, 2022 yılında yaşanan bu olay ve yargılama süreci tekrar gündeme geldi. Kolivar’ın sözleri ve bu sözlerden ötürü yargılanması, hukuksuzluk ve ifade özgürlüğü bağlamında tartışılmaya devam ediyor. Cihan Kolivar’ın vefatı, bu davanın ve cezaevindeki durumun toplumdaki yankısını yeniden artırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris'te 40 göçmen ve 5 kaçakçı yakalandı

Marmaris'te 40 göçmen ve 5 kaçakçı yakalandı