Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan'a seslendiler. Çiftçiler boykot bayraklarını astı

Erdoğan'a seslendiler. Çiftçiler boykot bayraklarını astı

Konya'da domates üretimi yapan çiftçiler satamadıkları ürünlerini yere dökerek Erdoğan'a seslendiler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'a seslendiler. Çiftçiler boykot bayraklarını astı

Konya'nın Ereğli ilçesinde domates üreten çiftçiler değerinde satamadıkları ürünlerini yere dökerek boykot ettiler.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, başta akaryakıt fiyatları olmak üzere artan girdi maliyetleri altında ezilen çiftçi, ürünü değerinde satamamaktan şikayetçi. Konya'da birçok üründe olduğu domates üreticisi de ürününün para etmediği gerekçesiyle tepkili.

ÜRETİCİ PARA ETMEDİĞİ DOMATESİNİ YERE DÖKTÜ

Konya'nın domates üretiminde önemli bölgelerinden olan Ereğli'de çiftçiler, domatesi değerinde satamadıkları gerekçesiyle kasalara topladıkları ürünleri yere döktü.

“ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKIYORUZ”

“Direne direne kazanacağız” sloganları atan çiftçiler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Biz çiftçiliği bırakıyoruz, Cumhurbaşkanımız duysun. Boykota devam” diye konuştu.

“BÜTÜN ÇADIRLARDA İŞÇİLER AÇ”

Başka bir çiftçi ise, çiftçilerin çadırlarda aç olduğunu ve işi bırakma seviyesine geldiğini belirterek, “Bütün işçiler buradan gidecek. Bütün çadırlarda işçiler aç. Para alamıyoruz. Akşam geliyoruz, ‘ağa para ver' yok. Ne yiyecek? Bu işçi bedava çalışır mı?” siteminde bulundu.

“ÜRETİCİ KAZANAMAZ, TÜKETİCİ TÜKETEMEZ HALE GELDİ”

Üreticilerin eylemine CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş da destek verdi. Çiftçinin ürettiğinin karşılığını alamadığını ifade eden CHP'li vekil Barış Bektaş, şunları söyledi:

*Çiftçi ürettiğinin karşılığını almak istiyor. Milletin sofrasına ucuz domates götürmesi dışında bu çiftçinin bir talebi yok. Ama maalesef AKP politikaları üreticiyi kazanamaz, tüketiciyi de tüketemez hale getirdi. Anlamak mümkün değil.

*Büyükşehirlerde insanlar sofrasına salça, domates koyamıyor, buradaki üreticiler tonu 2 bin 300 lira, bin lirasını da yevmiyecilere veriyorlar. İçinde ilaç giderleri, gübresi mazotu, geriye ne kalacağını siz düşünün.

*Üretme alışkanlıklarını kaybedersek ne olacak? Domatesi de mi yandaş firmalarla ithal mı edeceğiz, bu topraklar dururken. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ben bunları tüm kamuoyunun takdirine saygıyla sunuyorum.

“BU SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE”

*Salça fabrikaları başta olmak üzere kimse bu üreticinin içinde bulunduğu durumu istismar etmeye kalkmasın. Bu insanlar küser, şehirlerde asgari ücretle iş bulmaya giderse biz ne yiyeceğiz? Domates yerine taş mı yiyeceğiz? Bu insanların canı yanmış.

*Acilen bu domateslerin yurt içi piyasada tüketildiği gibi ihracat kapılarının da açılması lazım. Birkaç diplomatik girişime bakar ama maalesef Türkiye'yi bütün komşularıyla düşman eden bir memleket haline getirdiler.

*Normalde bu domatesler Irak, Suriye'ye giderdi. Hükümetin bu politikaları devam ederse bu ürünlerin yetiştiği yerin çöl olması da çok yakın.  Biz buradan acil bir çağrı yapıyoruz; Burada kanayan bir yara var. Bunun acil çözülmesi lazım. Bu siyaset üstü bir mesele.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'den Antalya'daki ulaşım sorununa neşter

İYİ Parti'den Antalya'daki ulaşım sorununa neşter