Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan tekrar aday olacak mı? Adalet Bakanı açıkladı

Erdoğan tekrar aday olacak mı? Adalet Bakanı açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre, TBMM'nin Cumhurbaşkanı'nın ikinci döneminde seçimleri yenilemesi durumunda üçüncü dönem için tekrar adaylık yolu açılabilir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan tekrar aday olacak mı? Adalet Bakanı açıkladı
KAYNAK: İHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Beypazarı ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile bir araya gelen Bakan Tunç, Beypazarı Adalet Sarayı ve Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Burada vatandaşlarla görüşen Bakan Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD Adalet Bakanlığından Yazı Geldi"

İstanbul'da oğlunun karıştığı kaza sonrası önce Mısır'a ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) kaçan Eylem Tok hakkında süren soruşturmaya değinen Bakan Tunç, "Amerika Birleşik Devletleri ile adli yardımlaşma kapsamında yazışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 Mart'ta ABD'den iade talebinde bulunduk. İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibariyle ABD Adalet Bakanlığından bize yazı geldi. İstenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Burada süreci takip ediyoruz" dedi.

"ABD'nin İade Talebimize Olumlu Yanıt Vermesini Umuyoruz"

Olayla ilgili adli süreci takip ettiklerini belirten Bakan Tunç, "Önce Mısır'dan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden talep ettik. Hem diplomatik yollardan talep ediyoruz hem de Interpol aracılığıyla bunlar gerçekleşiyor. Umut ediyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri iade konusundaki talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama süreci de devam etsin" şeklinde konuştu. Soruşturma dosyası kapsamında iki gözaltının gerçekleştiğini aktaran Bakan Tunç, "Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı. 18 yaşından küçük sürücünün babasının şoförü oradaki mağdurlardan birinin telefonunu emniyete teslim eden kişiyle ilgili olarak da yine gözaltı kararı verildi. Onlar şu anda gözaltında soruşturmaları devam ediyor. Adli süreci titizlikle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanının 5'te 3 Çoğunluk Durumunda Tekrar Adaylık Yolu Açılır"

TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yoluyla tekrar aday gösterilebileceğine dair sözlerini hatırlatılan Bakan Tunç, şu açıklamayı yaptı: "Anayasamızın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir ve 2 dönem seçilebilir. Ama 116. maddenin 3. fıkrasında da eğer TBMM Cumhurbaşkanının 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'te 3 çoğunlukla o durumda 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır."

"Bu Sayılan Paraların Kaynağı Nedir?"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen desteler halindeki para sayma görüntüleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının adil soruşturma başlattığına dikkat çeken Bakan Tunç, şu ifadelere yer verdi: "Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Tabii bir açıklama yapıldı. Bunların partiye yapılan bir bağış olduğu söylendi. Tabii bu bağış neticede bunların da kuralları var. Siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli bellidir. Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor? Yani savcılık bu paraların kaynağını elbette ki soracaktır, sorgulayacaktır."

"Kara Para Varsa Ortaya Çıkacaktır"

Sayılan paralarla ilgili kamuoyunda büyük bir tereddüt ve tepki olduğunu belirten Bakan Tunç, "Eğer bir suç ve kara para, suçtan kaynaklanan bir gelir varsa tüm bunlar ortaya çıkacaktır. Artık çağımız banka hesabıyla paraların gönderildiği bir çağdayız. Yani böyle elden on beş milyon gibi bir paranın şimdi tapu kayıtlarına bakıyoruz. Tapu kayıtları, tapunun geçtiği tarihle o belgedeki tarih farklı. Tüm bunları değerlendirecek olan elbette ki Cumhuriyet Başsavcılığı'dır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Boksör Kaan Aykutsun Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na Katılacak

Milli Boksör Kaan Aykutsun Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na Katılacak