Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Emniyette deprem: Soylu döneminde görev yapan isimlere darbe

Emniyette deprem: Soylu döneminde görev yapan isimlere darbe

Kaplan soruşturması yargı ve bürokrasiye sıçrıyor. 9 polis açığa alındı, Kaplan'ın emniyet ve yargıdaki bağlantıları araştırılıyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emniyette deprem: Soylu döneminde görev yapan isimlere darbe

Ankara Emniyeti'nde deprem niteliğinde bir gelişme yaşandı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde çok kritik görevlerde bulunan 9 polis, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alındı.

Suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan Kaplan'ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddiaları, bu açığa almalarla birlikte güçlendi.

Söz konusu polisler hakkında bir süredir müfettiş incelemesinin devam ettiği, bu kapsamda müfettişlerin talebi ve Bakan Ali Yerlikaya'nın oluruyla 9 kişinin dün akşam saatlerinde açığa alındığı ifade edildi.

Açığa alınan polisler arasında, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Ankara Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü gibi önemli görevlerde bulunan isimler yer alıyor.

Kaplan soruşturması, yargı ve bürokrasiye sıçrayacak mı?

Kaplan soruşturmasının yargı ve bürokrasiye sıçrayacağı iddiaları, bu açığa almalarla birlikte güçlendi.

Kaplan'ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddiaları, açığa alınan polislerin geçmişteki görevlerinden de anlaşılıyor.

Söz konusu polisler, Soylu döneminde Ankara Emniyeti'nin en kritik birimlerinde görev yapmış isimler.

Bu açığa almalar, Kaplan'ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddialarını güçlendirirken, soruşturmanın kapsamının genişleyebileceğini de gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'den öğrencilere ücretsiz yemek müjdesi

MEB'den öğrencilere ücretsiz yemek müjdesi