Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem EMEP: Faşizme boyun eğmeyeceğiz YOLDAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN

EMEP: Faşizme boyun eğmeyeceğiz YOLDAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN

Emek Partisi Antalya İl Başkanlığı, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’ni oluşturan sendika ve siyasi partilerin yöneticilerinin gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EMEP: Faşizme boyun eğmeyeceğiz YOLDAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN

Nihat SARAÇ

EMEP Antalya İl Başkanlığı Tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 6 Mayıs 2023’te Attalos Heykeli önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için yaptığı basın açıklamasıyla ilgili 24 kişi gözaltına alındı. Aralarında İl Başkanımız Hasan Alkan ve parti yöneticilerimiz, Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, SOL Parti, Halkevleri ve TİP üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 24 kişi sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Antalya’da savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan bu operasyon iktidarın ve tek adam yönetiminin hem mücadele eden örgütlü güçlere dönük baskı ve kuşatmasının göstergesi hem de yargıdaki araçsallaşmanın bir sonucudur. Gözaltılar bahane edilen açıklamadan aylar sonra il başkanı, sendika başkanı hem resmi hem de Antalya kamuoyunda bilinen kişilerin hedef alınması halka dönük göz dağı verme hamlesidir.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Yakalama, gözaltı, ev araması gibi koruma tedbirleri, emek ve demokrasi güçleri üzerinde yersiz, gereksiz ve ölçüsüz şekilde kötüye kullanılmaktadır. 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in katledilişlerinin üzerinden 51 yıl geçti. Geçen bunca zamana rağmen ne Denizlerin mücadelesinden ne de onları anmaktan asla vazgeçmedik. Halka bağlılığın, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin birer sembolü haline gelen ‘3 fidan’ı katledenler, gençliğe gözdağı vermek, mücadele edenleri sindirmek istiyor fakat, partimiz ve gençliği Denizlerin mücadelesini anlamaya, anlatmaya ve büyütmeye devam ediyor. Denizler atölyelerde insanca çalışmak ve insanca yaşamak için güvenceli bir gelecek isteyen genç işçilerin, demokratik üniversite, parasız, bilimsel eğitim isteyen gençlerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ”

Grev yasakları, halkın haber alma hakkı, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü, gösteri ve yürüyüş hakkı, konserler, kültürel etkinlikler vb. demokratik hak ve özgürlüklere yönelik yasaklama, siyasi yasaklar, STK’lara yönelik baskılar, hak alma mücadelelerine, eylem ve etkinliklere yönelik polis terörüyle muhalefeti bastırma temelindeki uygulamalar sistematik bir şekilde sürüyor. Tek adam yönetiminin ve Cumhur İttifakı’nın gerici-faşist bir devlet örgütlenmesi için kullandığı her türlü politik baskı, yasaklama ve operasyonlara karşı demokratik hak ve özgürlükleri savunma temelinde bir aydınlatma ve mücadeleyi ilerletme tutumumuzu sürdüreceğiz. Yerel seçim öncesi bu faşist eğilim ve yöntemlerle terörize edilmek istenen halk güçlerine yönelik baskılara karşı, demokratik hak ve özgürlükler için mücadeleyi yükseltmenin bir dayanağı yapmalıyız. Bulunduğumuz her yerde birleşik, ortak mücadeleyi örgütlemek için çabamız sürecek. Antalya’da yaşayan tüm işçi ve emekçileri,  üşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik olan bu operasyona karşı tepkisini dile getirmeye davet ediyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“GÖZALTILARA DİRENİYORUZ”

“GÖZALTILARA DİRENİYORUZ”