Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Emekliler Ankara’da buluşacak! Emeklinin sorunu örgütlenmeyle çözülecek

Emekliler Ankara’da buluşacak! Emeklinin sorunu örgütlenmeyle çözülecek

Türkiye’de derinleşen yoksulluktan nasibini alan emekliler ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Emeklinin yüzünü güldüreceğiz’ ifadesini kullandı. Bakan Işıkhan’a cevap Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen’den geldi. Genel Başkan Ergen, “Emekliler örgütlenmeli. Bugün Ankara’da hakkımızı savunacağız. Eylemdeyiz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler Ankara’da buluşacak! Emeklinin sorunu örgütlenmeyle çözülecek

Tüm Emeklilerin Sendikası Gene Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Sayın bakan, emeklilerin yüzünü kim düşürdü de şimdi güldüreceksiniz?” ifadeleri ile emeklilerin yoksulluk batağında olduğunu belirterek  “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yine içi boş vaatlerde bulundu. Daha önce emeklilere umut dağıtıp, dul ve yetimlerle birlikte 9 milyon emekliye sıfır zam veren Işıkhan’ı iktidar, geri kalan emekliye yüzde 25 artışla yetinirken benzer biçimde umut tacirliğine soyunmuştu. Kamu çalışanlarına verilen 8077 liranın emeklilere verilmemesi ayrımcılıktır. Zira emekliler çok daha zor durumdadır” diye konuştu

BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ

Genel Başkan Ergen, “Sadece 1 Temmuz- 31 Ekim arsında TÜİK'in enflasyon hesabına göre dahi "emekliler yüzde 29,41 artış almaya hak kazandı" denilmekte. Bu ifade bile problemlidir. Bizim kazandığımız bir şey yok. Kaybettiklerimizin ölçütü kazanım diye ifade edilerek algı yaratılıyor. Sayın Bakan ‘Emeklilerin yüzünü güldüreceklerini’ söylüyor. Sormak lazım, emeklilerin yüzünü kim düşürdü de siz güldüreceksiniz? Evet, tekrar soruyorum: Emeklilerin yüzünü kim düşürdü? Bekar bir yetişkinin yaşam maliyeti 17 bin lirayı geçtiği, açlık sınırı 15 bin lirayı, hatta kimi verilere göre 16 bin lirayı geçtiği bu çekilemez hayat pahalılığında, sayın bakan 7 bin 500 liradan başlayan emekli maaşlarında nasıl bir norm tutturacağını açıklaması gerekir. Aksi taktirde söyledikleri emekliler için faciaya dönüşen Temmuz düzenlemesinden öteye bir anlam taşımayacaktır. Kusura bakılmasın ama, aynı şeyleri söyleyerek farklı umutlar yaratmayı hedefleyen aldatmacalara  kanmayacak kadar emekliler  birikimlidir. Aklımıza gelmiyor değil. Bizim eylem planlarımızı duyan bakan ön almaya mı çalışıyor?  Yarın (8 Kasım) Ankara'da Tüm Emeklilerin Sendikası ,emekliler sendikası  ve emekliler dayanışma sendikası  olarak ortak eylem planımızı ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Buradan bütün emeklilere çağrımızdır. Sendikal örgütlülük yaşam kalitemizi belirleyeceği kesindir. Örgütlenirsek kazanırız. Başka çaresi yoktur” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun'da 2 şüpheli ölüm! Asılı halde bulundular

Samsun'da 2 şüpheli ölüm! Asılı halde bulundular