Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Emekçilerden çığlık! Adaletsiz vergi sistemine hayır

Emekçilerden çığlık! Adaletsiz vergi sistemine hayır

Türkiye’de her geçen gün derinleşen yoksulluk, asgari ücretli ve memuru vuruyor. Emekçilerin aldıkları maaşlara oranla yüksek bir vergi ödemesi sebebiyle ‘Vergide adalet’ tartışmaları büyüdü. AKP iktidarına yakın holdinglere verilen vergi aflarını işaret eden emekçiler, “Yükü biz çekiyoruz, sefayı patron sürüyor’ diyerek tepki gösterdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekçilerden çığlık! Adaletsiz vergi sistemine hayır

AKP iktidarının çeyrek asra yakındır yönettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde ekonomik tablonun vahameti emekçilerin üzerine yükleniyor. AKP iktidarının emekçilerin üzerine yüklediği vergiler sebebiyle yoksulluğa itilen çalışanlar ‘vergide adalet’ istiyor. Konuyla ilgili konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, “Biz işçiler yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla her gün yoksullaşıyoruz. Ülkemizde gelir dağılımı hızla bozuluyor. Düşük ücretler yüzünden alım gücümüz düşüyor. Sendikalaşmanın, grev yapmanın ve hak aramanın önündeki engellerle sömürü her gün biraz daha katmerleniyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor. Gerçek enflasyonun altında kalan ücret artışları dahi vergilerle geri alınıyor. KDV gibi dolaylı vergiler temmuz ayında artırılmıştı. Zenginin de fakirin de işçinin de patronun da aynı oranda ödediği bu vergiler adaletsizdir. Bu adaletsizliğe son verilmelidir. Dolaysız vergiler, yani gelirlerimizden alınan vergiler de adaletsiz. İşçiler ücretlerini almadan peşin peşin gelir vergisi ödüyor. Üstelik bu gelir vergisinin oranları çok yüksek. Ama iş zenginlere, patronlara gelince sürekli vergi afları çıkıyor” ifadelerini kullandı.

cef7d4f0-4034-4f43-8df9-84365d5bdf9a

YANDAŞA VAR EMEKÇİYE YOK

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, “Bir kararname ile, bir gecede yandaş şirketlerin vergileri sıfırlanıyor. Bu da yetmiyor, vergi dilimleri bilerek düşük belirleniyor. Bu yüzden ücretiyle geçinen bizler, yıl içerisinde sanki zengin olmuşuz gibi üst vergi dilimlerine giriyoruz. Kaşıkla verilen ücret artışları, kepçeyle geri alınıyor. Oysa yüksek enflasyon dönemlerinde ülkeyi yönetenlerin görevi işçilerin, emekçilerin, emeklilerin alım gücünü korumaktır; gelirde ve vergide adaleti sağlamaktır. Konfederasyonumuz DİSK vergide adaletin sağlanması için bir yasa teklifi hazırladı. Bu yasa teklifini Meclis’teki siyasi partilere sundu. Bu yasa acilen Meclis’ten geçmelidir. Konfederasyonumuz DİSK, vergide adalet için işyerlerinden meydanlara bir mücadele süreci başlattı.  Bizlere düşen işyerlerinde ve meydanlarda vergide adalet mücadelesini büyütmektir” diye konuştu.

408d943e-7a15-4543-9b31-224c8d7f0350

ADALETSİZ VERGİ DÜZENİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “Vergide adaletin yeniden adil bir şekilde düzenlenmesi gerektiği noktasında görüş ve önerilerimiz var. Vergide adalet için eylem ve etkinliklerimizde büyüyor. Türkiye'deki en büyük sorunlardan birisi ne yazık ki vergi toplamada yaşanan adaletsizlik. Bu adaletsizlik daha çok emeği ile geçinen insanları mağdur ediyor. Çünkü Türkiye'deki vergilerin büyük bir çoğunluğu emeğiyle geçinen insanların sırtından toplanıyor. Diğer türlü çok kazanan yani ülkenin gelirlerinin büyük bir bölümünü kendisinde toplayan iktidar yandaşı işler geliştirip ihaleler alan; bu ihaleleri yapan büyük firmaların ödedikleri vergilere baktığımız zaman çok komik rakamlar görüyoruz. Bir ikincisi zaman zaman vergi affı getirilerek bu o büyük firmalara, büyük holdinglere iktidar kıyakta yapıyor. Dolayısıyla biz vergi adaletinin sağlanması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye'nin en büyük sorununun bu olduğunu söylüyoruz. Çünkü iktidar zam yapıyor zammı aldıktan sonra altıncı ay vergi dilimine giriyoruz. Vergi diliminin de yeniden güncellenmesi gerektiğini söylüyoruz. Dolayısıyla iktidar memura zam yaptığı zaman memurun daha çok vergi ödeyeceği sonucu ortaya çıkıyor. Oysa adil bir şekilde herkesin gelirine göre bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

3096e9e9-4381-4028-b582-092856d9172aee405fb0-0e59-424d-ac20-42d7aae5cc8ff57066b2-aa7e-46e1-92b2-68a30079d681

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih'te motosiklet hırsızlığı yapan kişiler gözaltına alındı

Fatih'te motosiklet hırsızlığı yapan kişiler gözaltına alındı