Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Durmuş Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Neden istifa etti?

Durmuş Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Neden istifa etti?

Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında Suriye tezkeresine hayır oyu veren ve İyi Parti'den istifa eden Durmuş Yılmaz hakkında merak edilenler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Durmuş Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Neden istifa etti?

Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında Suriye tezkeresine hayır oyu veren ve İyi Parti'den istifa eden Durmuş Yılmaz kimdir?

Durmuş Yılmaz nereli?

Durmuş Yılmaz Uşak, Eşme’de dünyaya geldi. 3334973_620x410

Durmuş Yılmaz kaç yaşında?

Durmuş Yılmaz Durmuş Yılmaz, 24 Mart 1947 yılında dünyaya geldi.

Durmuş Yılmaz Neden İstifa etti?

İYİ Parti Üyesi eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, partiden istifa ettiğini duyurdu. Neden isitifa ettiği bilinmemekte.

durmus-yilmaz-iyi-parti-nin-tezkere-kararina-uymadi-936743-5

Durmuş Yılmaz kimdir?

1947 yılında Uşak’ta doğdu. Lisans eğitimini İngiltere’de The City University London’da tamamlayan Yılmaz, 1980 yılında Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. Durmuş Yılmaz, 1995 yılında Müdür, 1996’da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 01 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor. Yılmaz’ın Banka Meclisi Üyeliği görevi en son Merkez Bankası’nın 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurulunda uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Merkez Bankası kararnamesini 18 Nisan 2006 tarihinde onayladı ve Merkez Bankası Başkanlığı’na, Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz atandı.

Merkez Bankası Başkanlığına atanan Durmuş Yılmaz,”iyi bir teknisyen” olarak biliniyor. Bu özelliği nedeniyle dönemin Piyasalar Genel Müdürü Serdengeçti tarafından Müdür Yardımcısı olarak seçildiği belirtiliyor. Yılmaz, Merkez Bankası çevrelerinde, “insanlarla dostça ve iyi ilişkiler kuruyor, inaçları olan, ancak siyasetle ilgisi olmayan, bunun siyasetini yapmayan, siyasi görüşünü en az hissettirecek bir kişilik” olarak tanımlanıyor. Sakin bir yapıya sahip olan Durmuş Yılmaz’ın, mevcut para politikalarını “disiplin içerisinde” yürütebilecek bir isim olduğu belirtiliyor. Ancak Yılmaz’ın, Merkez Bankası içerisinden gelmesine rağmen, Süreyya Serdengeçti ya da Yaman Törüner gibi “atak” bir Merkez Bankası başkanı profili çizmeyebileceğine de dikkat çekiliyor.

Görev süresi 18 Nisan 2011 tarihinde biten Yılmaz, Merkez Bankası Başkanlığı görevini Erdem Başçı’ya teslim etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir.

7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde tekrar MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı olduysa da seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den Ankara milletvekili seçildi. Deniz Baykal'ın en yaşlı üye olmasına rağmen sağlık sorunları gerekçesiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak meclisin geçici başkanı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ülker Stadı'nda Atatürk'ün portresi resmedildi

Ülker Stadı'nda Atatürk'ün portresi resmedildi