Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Dolandırıcıların hedefinde binlerce kişi! Mesaja tıklayanlar büyük zararla karşılaşıyor

Dolandırıcıların hedefinde binlerce kişi! Mesaja tıklayanlar büyük zararla karşılaşıyor

Binlerce kişi, sahte kampanya SMS'leri nedeniyle mağdur oldu. Cep telefonunuza gelen mesajlara özellikle dikkat edin. Güvenilmeyen linklere tıklamaktan kaçının.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolandırıcıların hedefinde binlerce kişi! Mesaja tıklayanlar büyük zararla karşılaşıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye genelinde dolandırıcılar, sürekli olarak değişen yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Emniyet birimleri sürekli olarak dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunsa da, dolandırıcılar yeni taktiklerle karşımıza çıkıyor. Özellikle bazı şirketlerden gelmiş gibi gösterilen kampanya veya indirim SMS'leri, binlerce vatandaşın dolandırılmasına neden oluyor.

Dijital İş Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel, bu tür dolandırıcılıklardan korunmanın önemli yollarını paylaştı. Özellikle son dönemde "kargonuz ulaşmadı" gibi mesajlarla vatandaşların telefonlarına ulaşan dolandırıcılar, bu şekilde kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyorlar. Kızılel, böyle bir mesaj geldiğinde asla bağlantıya tıklanmaması gerektiğini vurgulayarak, link yönlendirmelerinin çok tehlikeli olduğunu belirtti.

dolandırıcı

Gün içinde birçok firma tarafından gönderilen SMS'ler arasında dolandırıcıların mesajlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Kızılel, linklere tıklanmaması konusunda uyardı. Linklere tıklanması durumunda, kişisel bilgilerin karşı tarafa ulaştığını ve dolandırıcılık faaliyetlerinin gerçekleşebileceğini ifade etti.

Kızılel ayrıca, son zamanlarda şans oyunları adı altında yapılan dolandırıcılık girişimlerinin arttığına dikkat çekti. "Kargonuz size mutlaka ulaşır" gibi mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen uzman, şüpheli durumlarda ilgili firmanın resmi şubesine gidilerek doğrulama yapılmasının daha mantıklı olduğunu belirtti.

Mail üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine de değinen Kızılel, tanımadık kişilerden veya adreslerden gelen maillere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kullanıcıların gönderilen linklerin resmi bir siteye ait olup olmadığını ve SMS'i gönderen numaranın gerçekten resmi bir kuruluşa ait olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fazla prim ödeyenler için hayat kurtaran tüyolar

Fazla prim ödeyenler için hayat kurtaran tüyolar