Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den Can Atalay açıklaması: AYM kararları uygulanmalı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den Can Atalay açıklaması: AYM kararları uygulanmalı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Gezi Davası sanığı ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında ortak bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den Can Atalay açıklaması: AYM kararları uygulanmalı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Gezi Davası sanığı Can Atalay'ın tutukluluk durumu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan ortak açıklamayla yeniden gündeme taşındı. Açıklamada, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğu ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Atalay hakkındaki kararının uygulanması gerektiği ifade edildi.

Hukuksuzlaştırma ve Anayasasızlaştırma Eleştirisi

Yapılan açıklamada, iktidarın Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarına uymadığı hatırlatılarak, 'Bu hukuksuzlaştırma ve anayasasızlaştırma çabasına son verilmesi gerektiğini ve alınan kararlara uyulmasının hukuk devletine bağlılık gereği zorunlu olduğunu hatırlatıyoruz' denildi.

Anayasa Mahkemesi'nin İptal Kararları

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, Can Atalay'ın milletvekilliğinin TBMM'de tezkere okunarak düşürülmesine ilişkin kararın yok hükmünde olduğuna karar verdiği belirtildi. Ayrıca, İletişim Başkanlığı'nın 'her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunma' yetkisinin ifade özgürlüğüne aykırı bulunarak iptal edildiği vurgulandı.

Kararlara Uyulmasının Zorunluluğu

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin grev ertelemeleri, 1 Mayıs yasaklamaları, düşünce, ifade, basın ve örgütlenme özgürlüklerine ilişkin verdiği hak ihlali kararlarının sadece bireysel kayıpların giderilmesi için bir hukuki yol olmadığı, ihlallerin tekrarlanmaması için gereken idari ve yasal düzenlemelerin yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi. Aynı gereklilik, yasa ve kararnameler için verilen iptal kararlarının gerekçelerine uygun düzenlemeler yapılmasını da gerektirmektedir.

İktidara Çağrı: Kararlar Uygulanmalı

Son olarak, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlallerine neden olduğu belirlenen düzenlemeler için verdiği kararların siyasi iktidar tarafından uygulanmadığını belirterek, hukuksuzlaştırma ve anayasasızlaştırma çabasına son verilmesi gerektiğini ve alınan kararlara uyulmasının hukuk devletine bağlılık gereği zorunlu olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köylüler Mağaraya Merdiven Yaptı

Köylüler Mağaraya Merdiven Yaptı