Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Dev uçak gemisi Liman'a demir attı

Dev uçak gemisi Liman'a demir attı

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait olan USS Gerald R. Ford adlı uçak gemisi, Antalya Limanı'na demirlemiş durumda.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dev uçak gemisi Liman'a demir attı
KAYNAK: İHA

Liman yetkilileri, 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu'na mensup personelin gemi ile birlikte misafir edildiğini belirtti. Modern rıhtım ve terminal sayesinde askeri personel güvenli bir şekilde şehre giriş yaptı. QTerminals Antalya Limanı, yılda 350 bin TEU konteyner ve 5 milyon ton elleçleme kapasitesi ile dikkat çekiyor. Liman ayrıca yolcu gemilerine de hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford, ABD Deniz Kuvvetleri'ne aittir ve QTerminals Antalya Limanı açıklarında demirlemiştir. QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, yaptığı açıklamada 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu personelini gemi ile birlikte ağırladıklarını ifade etti.

Yaklaşık 4 bin 500 askeri personelin, modern rıhtım ve terminali kullanarak güvenli bir şekilde şehre giriş yaptığını belirten Sert, "QTerminals Antalya olarak yılda 350 bin TEU konteyner ve 5 milyon ton elleçleme kapasitemizle ve askeri gemilerin gereksinimlerini karşılayabilecek altyapımızla öne çıkıyoruz. Bu ziyaret aynı zamanda ülke ekonomisine olumlu etkiler sunacaktır" dedi.

QTerminals Antalya, Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olarak İzmir ile Mersin arasında yaklaşık 700 deniz mili kıyısı üzerinde konumlanmış durumda. Liman, yılda yaklaşık 200 bin yolcuyu ağırlamaktadır. Sert, QTerminals Antalya'nın yolcu gemilerine kılavuzluk, römorkörcülük, palamar, barınma, güvenlik, temiz su temini, atık toplama ve bagaj işlemleri gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunduğunu belirtti. Limanın 2 kruvaziyer iskelesi, 1830 metrekare yolcu terminali ve bin metrekare bagaj alanı bulunmaktadır.

USS Gerald R. Ford gemisinin personeli, QTerminals Antalya Limanı'nın terminalini kullanarak şehri gezdi ve alışveriş yaptı. Bu ziyaret, hem tatilciler hem de Antalya halkı tarafından ilgiyle takip edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALTIN İÇİN 'SON ŞANS'

ALTIN İÇİN 'SON ŞANS'