Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Dayanışma yaşatır”

“Dayanışma yaşatır”

Antalya Halkevleri, Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Halk Evleri Antalya Şube Başkanı Kadriye Tuğcu, “İktidarın hatalarını eksiklerini sorumluluğunu dile getirenler baskı altına alınıyor. Birbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız. Dayanışma yaşatır, engellenemez” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Dayanışma yaşatır”

“Deprem bölgesinde hala barınma, elektrik, su, tuvalet gibi en temel sorunlar dahi çözülebilmiş değildir” diyerek iktidara yüklenen  Halkevleri Antalya Şube Başkanı Kadriye Tuğcu, “Bu nedenlerle milyonlarca insan bu kentleri terk etmek ve başka kentlerde bir yaşam mücadelesinin yolunu tutmuşlardır. Deprem bölgesindeki kentlerde kalanlarsa dayanışma örgütlerinin büyük katkısı ile hayata tutunmaya çalışmaktadır. İktidar ise depremi siyasi bekasını kurtaracak bir araç gözüyle bakmakta, her gün kaç yüz bin konut yapılacağı artırılarak açıklanmakta, hiçbir mimari, mühendislik çalışması olmadan yeni şehirler kurulacağı müjdesi verilmektedir. Deprem bölgesinde yapılması gereken en az bir milyon konut ihtiyacı yeni bir rant kapısı olarak görülmektedir” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-03-02 at 16.45.50

“DEVLET, DEPREMZEDELERİN YANINDA DEĞİL”

Başkan Kadriye Tuğcu, “Bizler ilk günden beri ne kadar enerjimiz, olanağımız ve kadromuz varsa bir seferberlik ile birlikte yaraları sarmak, birbirimize sahip çıkmak için deprem bölgelerindeyiz.  Hatay’da depremin ilk saatlerinden bu yana halkın yanında olan ilerici, demokratik, devrimci örgütlerin dayanışma faaliyeti sonlandırılmak isteniyor. Birçok kurumun dayanışma faaliyeti için oluşturduğu merkezlere gelerek tehdit ediyorlar. İktidarın hatalarını eksiklerini sorumluluğunu dile getirenler baskı altına alınıyor. Son birkaç gündür çok sayıda kentte yüzlerce insan, iktidarı eleştirdikleri için sokaktan ya da evlerinden gözaltına alındı. ‘Kızılay burada aşevi kuracak' diyerek alanı tahliye etmek istediler. Daha sonra da ‘Buralarda sağlıklı barınma koşulları yok' diyerek bahane bulmaya çalıştılar. Vali, polis zoruyla Hatay Defne Sevgi Parkı’na girerek parkın boşaltılmasını istedi ve halkı tehdit etti. Alanı boşaltmayacağını söyleyen depremzedeler ‘Zaten 3 tane battaniyeniz var, hızlıca toparlanırsınız' gibi bir sözle  karşılaştı. Yani devlet zaten orda olmadığını, depremzedelere yardım etmediğini bir de böylece ilan etmiş oldu” diye konuştu.

“YENİ BİR YAŞAM İNŞA EDECEĞİZ”

Başkan Tuğcu, “Antakya’da dayanışma merkezimizin olduğu alanda yaşanan gelişmelerin ardından Yaşam Meclislerinden oluşan heyetimiz Valilik ile görüştü. Görüşmede tahliye edilmesi planlanan yerde bir hazırlık olup olmadığı sorulduğunda herhangi bir hazırlık olmadığı, çadır vb. ihtiyaçlar için valiliğin garanti veremeyeceği yanıtı alındı. Depremzedelerin  gönderilmek istendiği söz konusu olan alan heyetimiz tarafından incelendi ve elektrik, su, çadır, tuvalet gibi en temel yaşamsal gereksinimlerin dahi henüz hazır olmadığını tespit edildi. Valiliğin, depremzede halka fikrini dahi sormadan bir çadır kente tıkmaya çalışmasını kabul etmiyoruz. Kararı 24 gündür orada olan, enkazdan çıkan, hala enkaz altındaki ailesini bekleyen insanlardır; onlarla birlikte yeni bir yaşamı inşa etmek için canla başla çalışan gönüllülerdir, sağlık örgütleridir, kurumlardır. Halkın iradesini yok sayamazsınız. Tehditle, baskıyla, şiddetle bu gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Antakya halkı kendi yaşamını ve geleceğini kendi öz iradesiyle kuracaktır. Birbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız. Dayanışma yaşatır, engellenemez” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Fore kazık’ kabul edildi

‘Fore kazık’ kabul edildi