Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Coca-Cola'lar geri toplatılıyor!

Coca-Cola'lar geri toplatılıyor!

Coca-Cola'nın kutu ürünlerinde bulunan kimyasal madde nedeniyle acil olarak tüm marketlerden toplatılmasına karar verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Coca-Cola'lar geri toplatılıyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son zamanlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde boykot edilen Coca-Cola ürünlerinde şok edici bir keşif yapıldı. Fransa'da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33'lük kutularda Bisfenol A (BPA) maddesi tespit edilmesi üzerine ürünler geri çağrılmaya başlandı.

Fransa'da Skandal Yaratan İçecek

Fransa'ya ait RappelConso sitesi, belirli bir üretim serisindeki Coca-Cola Cherry içeceklerinde BPA kimyasalının bulunduğunu duyurdu. Bu açıklama, ülkedeki perakende zincirleri, marketler ve restoranlarda satılan ürünlerin geri çağrılmasına yol açtı.

Sağlık Tehlikesi Alarmı

Üretim serisi 8/02/2025 L09B için yapılan uyarıda, ambalajda kullanılan fenoksi reçinesinin içerdiği BPA'nın insan sağlığı için ciddi bir risk oluşturduğu vurgulandı. BPA'nın endokrin bozucu özelliklerinden dolayı üreme bozuklukları, metabolik sorunlar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olumsuz etkileri olduğu biliniyor.

Yetkililer Uyarıyor

Fransız Sağlık Bakanlığı daha önce BPA'nın sağlık üzerindeki olası etkilerine dikkat çekmiş ve endokrin bozucu etkileri sebebiyle kamuoyunu uyarmıştı.

Bu gelişmeler, tüketiciler arasında Coca-Cola ürünlerine yönelik büyük bir güvensizlik yaratırken, olayın uluslararası boyuta taşınması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil birçok il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil birçok il için gök gürültülü sağanak uyarısı