Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Çekte ibraz yasağı süresi uzatılıyor

Çekte ibraz yasağı süresi uzatılıyor

Bu yıl sonuna kadar uzatılan çek ibraz yasağıyla ilgili yeni çalışma Meclis gündeminde. Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çekte ibraz yasağı süresi uzatılıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti'nin hazırladığı ikinci torba yasa, çeşitli konuları içinde barındırarak milyonlarca vatandaşın gündemine oturdu. Torba yasa, taşeronlardan ev hanımlarına kadar birçok konuyu ele alıyor ve yıl sonuna kadar Meclis'ten geçmesi planlanıyor.

Çek İbraz Yasağı 2 Yıl Daha Uzatılıyor

PatronlarDünyası'nın haberine göre, ekonomi torba yasasında önemli bir madde, çek ibraz yasağının süresinin 2 yıl daha uzatılması. AK Parti, bu yılın son torba yasasını hızla Meclise sunmayı ve yıl bitmeden kanunlaştırmayı hedefliyor. Torba yasada ekonomiye dair yaklaşık 80 madde bulunacak ve çek ibraz yasağının süresi 2 yıl daha uzatılacak. Çek üzerinde yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmesi için muhatap bankaya ibraz süresi, 31 Aralık tarihinde sona eriyor.

Çek İbraz Yasağının Geçmişi

Çek ibraz yasağının süresi en son, COVID-19 salgını nedeniyle ticari hayatta meydana gelen olumsuzlukları dikkate alarak 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Torba Yasada Diğer Konular

Aralık ayında görüşülmesi beklenen torba yasada, özellikle memur maaşları, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarıyla ilgili göstergelerin şekillenmesi öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ve devreye alınacak destekle birlikte sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Bu uygulama sayesinde, mevcut asgari ücretle ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Canan Dağdeviren BBC'nin ilham veren 100 kadını listesine girdi

Canan Dağdeviren BBC'nin ilham veren 100 kadını listesine girdi