Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem BİK Genel Müdürü Erkılınç Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda, medyanın demokratik toplumların inşasında ve sürdürülebilirliğinde taşıdığı öneme dikkat çekti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BİK Genel Müdürü Erkılınç Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı
KAYNAK: BİK Bülten

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı yayınladı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, mesajında, demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesinin ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkün olduğunu belirtti. Farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının, bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi olduğunu ifade eden Erkılınç, ülkemizdeki çağdaş demokratik ortamın ve huzur ikliminin en önemli öğelerinden birinin medya olduğunu kaydetti. 

Basın İlan Kurumu'nun, toplum adına denetleme görevini yerine getirirken mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket eden ve sağlıklı, doğru bilgilendirme yapan Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesi olduğunu söyleyen Erkılınç, resmi ilan-reklamların medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarını koruduğunu ifade etti.

Mesajının sonunda Erkılınç, tüm basın mensuplarına seslenerek, gerçekleri korkmadan dile getirmelerinin, milletin ortak değerlerine saygılı ve millî menfaatlere uygun yayıncılık anlayışını benimsemelerinin önemine vurgu yaptı. 

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç'ın mesajı şu şekilde:

'Demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesi ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkündür. Toplumlarda bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyetidir.

Geçmişten günümüze atlattığı tüm badirelere rağmen milletimizin ortak sesi olabilmeyi başaran Türk medyası, ülkemizdeki çağdaş demokratik ortamın ve huzur ikliminin en önemli öğelerinden biri olmuştur.

Basın İlan Kurumu, içinde bulunduğu toplum adına denetleme görevini yerine getirirken mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket eden; sağlıklı ve doğru bilgilendirmede bulunan Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesidir. Kurumumuz aracılığıyla fikir ve içtihat farkı gözetmeksizin objektif ölçütlerle dağıtımı gerçekleştirilen resmi ilan-reklamlar, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarını koruduğu kadar mesleki devamlılık ve meslek emekçilerinin sosyal hakları yönüyle de hayati niteliktedir.

Kurumumuz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte, Türk medya sektörünün yeniliklere ayak uydurmasına öncülük etmektedir. İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasını medyamız açısından son 20 yılda atılan en güçlü adım olarak görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz yeni dönem ailemize güçlü aktörlerin katılmasını sağlamakla kalmamış; çok sesliliğin artmasına, farklı renklerin keşfedilmesine ve yayın içeriklerinde niteliğin gelişmesine katkı sunmuştur.

Bütün çabalarımızın daha da anlamlı hale gelmesi ancak siz değerli basın mensuplarının gerçekleri korkmadan dile getirmesi; milletimizin ortak değerlerine saygılı, millî menfaatlerimize uygun yayıncılık anlayışını benimsemesiyle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, büyük gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.'
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
48 bin 500 dekar tarıma kazandırıldı

48 bin 500 dekar tarıma kazandırıldı