Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Belediyeler yeşil bir gelecek için Antalya’da buluşuyor

Belediyeler yeşil bir gelecek için Antalya’da buluşuyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin önderliğinde 23-24 Kasım tarihlerinde yeşil bir gelecek için bir arada olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belediyeler yeşil bir gelecek için Antalya’da buluşuyor
KAYNAK: İHA

Antalya Muratpaşa Belediyesi, 23-24 Kasım tarihlerinde ‘+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ adlı bir çevre çalıştayı düzenliyor. Bu çalıştayda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 16 belediye, iklim değişikliğiyle nasıl başa çıktıklarını ve hangi projeleri hayata geçirdiklerini paylaşacaklar.

Çevre çalıştaylarının 3’üncüsü olan bu etkinliğin ana teması ‘Yeşile Dönmek’. Çalıştayın sembolü ise nesli tükenmekte olan ‘kum zambağı’ seçildi. Kum zambağı, Antalya’nın güneşli sahillerinde, özellikle Lara kumullarında görülen beyaz ve güzel kokulu bir bitkidir. Çalıştayın amacı, iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmak ve ‘Kum zambağını yaşatmak için yaşamalıyız’ sloganıyla doğayı korumaya çağırmaktır.

Çalıştay, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılış konuşmasını İTÜ İklim Değişikliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu gerçekleştirecek. Ardından gazeteci ve yazar Mehveş Evin’in yönettiği ‘İklime Dirençli Bir Gelecek İçin Yeşile Dönmek’ paneli ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Dr. Tahsin Şahin’in yönettiği ‘Yeşil Gelecek İçin İklim Dostu İşler’ paneli izlenebilecek.

Saat 20.00’de ise Dönüştüren Kadınlar Platformu, doğa ve çevre programları yapımcısı Güven İslamoğlu’nu konuk ederek ‘Dönüştüren Sahne’ adlı bir etkinlik sunacak. Çalıştayın ilk günü keman sanatçısı Canan Anderson’un vereceği konserle son bulacak. Çalıştayın ikinci gününde ise İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinin de aralarında bulunduğu 16 belediye, ‘Yeşile Dönebilmek İçin Belediye Uygulamaları’ başlığı altında iklim değişikliğiyle mücadele için yaptıkları çalışmaları anlatacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da motorlu kara taşıtları sayısı belli oldu

Antalya’da motorlu kara taşıtları sayısı belli oldu