Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Başkentte kuaför ve güzellik salonları pazar günü Çalışma İzin Belgesi ile açılabilecek

Başkentte kuaför ve güzellik salonları pazar günü Çalışma İzin Belgesi ile açılabilecek

Ankara’da kuaför, berber ve güzellik salonlarının pazar günleri çalışabilmesi için gerekli izinleri artık meslek odaları verecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkentte kuaför ve güzellik salonları pazar günü Çalışma İzin Belgesi ile açılabilecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ankara’da kuaför, berber ve güzellik salonları için pazar günleri çalışma izniyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Ankara Ticaret Odası (ATO), sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nden gelen yazıya dayanarak bu işletmelerin pazar günleri çalışabilmesi için iş yeri açma izin belgesi verme yetkisinin, işletmenin bağlı olduğu meslek odalarına devredildiğini duyurdu.

İş yeri açma izni nasıl alınacak?

Pazar günleri çalışma izni almak isteyen işletme sahiplerinin yapması gereken işlemler de ATO'nun açıklamasında detaylı bir şekilde yer aldı. İşletme sahipleri, ATO’nun resmi web sitesi üzerinden Çalışma İzin Belgesi başvurusunda bulunabilecekler. Bu işlem için http://portal.atonet.org.tr adresine giriş yaparak, 'Online İşlemler' menüsü altında bulunan ‘Çalışma İzin Belgesi’ sekmesinden 'Yeni Belge Talebi' butonuna tıklamaları yeterli olacak.

Yeni düzenleme işletmelere esneklik sağlayacak

Bu yeni düzenleme, başkentte faaliyet gösteren kuaför, berber ve güzellik salonları için önemli bir esneklik sağlıyor. Pazar günleri çalışma izni ile işletmeler, müşterilerine haftanın her günü hizmet verebilme imkanı bulacak. Özellikle hafta içi iş yoğunluğundan dolayı kuaför ve berberlere gitme fırsatı bulamayan müşteriler için bu düzenleme oldukça memnuniyet verici olacak.

Meslek odalarının yetkileri artırıldı

Yeni uygulama ile birlikte, meslek odaları da bu alandaki yetkilerini genişletmiş oldu. İşletmelerin pazar günleri çalışabilmesi için gerekli belgelerin düzenlenmesi artık meslek odalarının sorumluluğunda olacak. Bu durum, hem işletmelerin iş süreçlerini hızlandıracak hem de pazar günleri hizmet sunmak isteyen işletmelere kolaylık sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ve Rusya'nın Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde Birleşik Kara Devriyesi Yeniden Başladı

Türkiye ve Rusya'nın Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde Birleşik Kara Devriyesi Yeniden Başladı