Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Başkan Böcek'ten dikkat çeken Engelliler Günü açıklaması

Başkan Böcek'ten dikkat çeken Engelliler Günü açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte dikkat çeken açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Böcek'ten dikkat çeken Engelliler Günü açıklaması
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Antalya’nın dört bir yanından gelen engelli vatandaşlarla buluştu. Başkan Böcek, “Engelleri birlikte aşacağız. Gerçek engel, sevgisizlik ve hoşgörüsüzlüktür. Sizlere hizmet etmek benim için bir onurdur,” dedi.

Etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürü Galip Sökmen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da yer aldı. Başkan Böcek, engelli bireylerle birebir ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Başkan Böcek, engelsiz bir dünya yaratma hedefiyle, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak her gün desteklerini sürdürdüklerini vurguladı. “Sorunları çözmek için çalışıyoruz” diyerek, Antalya’da engelli bireylere yönelik hizmetlerini anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük özel eğitim okulu ve rehabilitasyon merkezinde 500’den fazla özel gereksinimli bireye hizmet veriyor. Engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım, engelsiz plajlar ve çeşitli sosyal hizmetler sunuluyor.

Başkan Böcek, kamusal alanlarda erişilebilirlik çalışmalarını artırdıklarını, engelli vatandaşların özel mülkiyetlerinde yaşamı kolaylaştırıcı düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, evde bakım hizmetleri ve çeşitli yardımlarla engelli bireylerin günlük yaşamlarını desteklediklerini söyledi.

Engelli vatandaşlara daha fazla destek olmak için su indirim oranını %40’a çıkardıklarını ifade eden Başkan Böcek, engelsiz hizmet komisyonu aracılığıyla daha iyi hizmet sunmak için çalıştıklarını dile getirdi. Etkinlik sonunda Başkan Böcek, engelli bireylere çiçek takdim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaçak kuş pazarına baskın: 24 şüpheli gözaltına alındı

Kaçak kuş pazarına baskın: 24 şüpheli gözaltına alındı