Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Bakan Yumaklı'dan İzmir için Manavgat yangını benzetmesi!

Bakan Yumaklı'dan İzmir için Manavgat yangını benzetmesi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de Selçuk ve Menderes'te çıkan orman yangınları için Manavgat yangınları riski olduğuna dikkat çekti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye genelinde dün çok sayıda yangın çıkarken; İzmir'in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerindeki yangınlarla sabaha kadar mücadele edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de çıkan tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan ayrıca orman yangınlarıyla ilgili olarak Manavgat yangınlarını hatırlattı. 

A W236775 02 Result

İzmir'deki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de çıkan tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan yangına dair incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan yangınlarla ilgili bilgiler verdi ve yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu belirtti.

A W236731 01 Result

İzmir için Manavgat Yangını Banzetmesi 

Bakan Yumaklı, İzmir yangının potansiyelinin Manavgat yangınları gibi olabileceğini söyledi. 
Gün içerisinde 30-40 yangınla karşılaştıklarına dikkat çeken Bakan Yumaklı, 'Allah göstermesin olayın büyüklüğünü size anlatmak için söylüyorum. Her gün 30 ya da 40 yangınlardan bizim üst risk grubu olarak nitelendirdiğmiz 8-10 yangın oluyor ki, buna zamanında müdahale etmezseniz, hepimizin hatıralarında canlı olan Manavgat yangınları potansiyeline ulaşmaları mümkün olabilecek yangınlar bunlar. Dolayısıyla arkadaşlarımın çabaları bu anlamda son derece üst düzey oluyor.' ifadelerini kullandı. 

190632 Result

Orman Yangınları Neden Çıktı? 

Bakan İbrahim Yumaklı, İzmir Menderes’teki yangının bir hobi bahçesinden başladığını, Çeşme’deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı'dan İzmir Için Manavgat Yangını Benzetmesi! 11

Bakan Yumaklı ayrıca, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanı, 'Dün yangın çıkış sebeplerinin; Menderes yangınıyla alakalı bir hobi bahçesinden çıktığını söylemiştik ve ilgili kişiler gözaltına alındı. Dün izmir'de 6 adet yangın vardı bunlardan biri Çeşme'deydi. Çeşme yangını bir sigara izmaritinden çıktı maalesef. ister bilinçli, ister bilinçsiz, hata ya da ihmal ile, herhangi bir şekilde orman yangınına, herhangi bir yangına sebep olacakların çok ağır müeyyidelerle karşılaşacaklarını belirtmek istiyorum.' dedi.

A W236731 06 Result

Bakan'dan Yangınlara Karşı Uyarı 

Bakan Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Bu konunun hem telafisi yok, can ve mal kaybı gibi sonuçları olabiliyor. Bu konuda çok daha hassas olunmasını, özellikle önmümüzdeki hafta bu bölgede, Ege Bölgesi'nde çok yoğun ve şiddetli bbir rüzgar uyarısına dikkate alarak hava sıcakların da yükseldiğini de dikkate alarak vatandaşlarımızın mutlaka bu konuya özen göztermesini istirham ediyoruz. Menderes'te yaklaşık 150 hektar bir alan etkilendi, Selçuk'ta da 350 hektarlık bir alan etkilendi. Arkadaşlarımız tamamen söndürme çalışmaları bittiğinde ne kadarlık bir alanın hasar gördüğünün tespitini yapıp bildirecekler. Bu süreç içerisinde çok şükür ki herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da sağlık sorunu oluşturacak vatandaşlarımız için herhangi bir unsur oluşmadı. Ancak hep söylüyoruz, bu hayatı sadece insanlar olarak biz yaşamıyoruz. Bu dünyayı paylaştığımız, bu ekosistemdeki varlıklar maalesef bu yangınlarla birlikte etkileniyorlar; yok oluyorlar dolayısıyla bunu herkesin vicdanına bırakıyorum. Çok şükür ki yanan herhangi bir ev yok, tesis yok. Üzerine basa basa, altını çize çize tekrar ifade etmek istiyorum: Yangın oluşturacak çok basit, küçücük bir ateşin bile çok büyük sonuçları olabileceğini lütfen unutmayalım. Hafta sonları olabilir, hafta içi olabilir, piknik, mesire yerlerinde belirtilen kurallara mutlaka uyalım. Girişi yasak olan, risk sebebiyle yasaklanmış olan alanlara girilmemesine özellikle riayet edelim. Sonuç itibariyle biz insanlar olarak üzerimize düşeni yaptığımızda, herhangi bir sorun olmayacak. Ben bu süreçte değerli valilerime, kamu kurumlarının bütün çalışanlarına, orman teşkilatımıza, o alevlerin arasında hiç uyumadan bir yangından diğerine koşar vaziyette mücadele eden arkadaşlarıma, hava araçlarında her atışının su atışının son derece önemli ve zamana karşı yarıştığını bilerek ustalıklarını konuşturan pilotlarımıza teşekkür ediyorum.'

A W236829 03 Result

Bir Günde 44 Yangın 

Bakan Yumaklı, dün yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin 7 farklı şehrinde çıkan yangınlarda hasar gören yerlerle alakalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün Türkiye genelinde 44 yangın çıktı. Bunlardan 11 tanesi yüksek risk grubundaydı ve 6'sı kontrol altına alındı. İzmir Torbalı, Çeşme ve Balıkesir Susurluk'taki yangınların enerjileri düşürüldü ve şu an için herhangi bir tehdit oluşturmuyorlar' demişti. '

A W236829 02 Result

Orman Yangınından Etkilenen Alanlar Nereleri? 

Bakan Yumaklı, İzmir Selçuk'ta 350 hektar, Menderes'te ise 150 hektar alanın yangından etkilendiğini belirtti. 

İzmir Menderes ve Selçuk Yangınları

Bakan Yumaklı, İzmir Menderes ve Selçuk'ta başlayan yangınlarla ilgili de ekiplerin müdahalelerine devam ettiklerini belirterek, 'Menderes yangını büyük ölçüde kontrol altında ama henüz tamamen söndürülmedi. Selçuk'ta da iki bölgede yoğun müdahale sürüyor ve herhangi bir risk söz konusu değil' diye ekledi.

Selçuk yangınına ilk anda 4 uçak, 8 helikopter, 80 kara aracı ve yaklaşık 480 ekibin müdahalede bulunduğunu belirten Bakan Yumaklı, 'Gece görüş helikopterleri ile müdahaleye devam edildi. Şu anda 118 kara aracı ve yaklaşık 500 personel yangına müdahale ediyor. Menderes yangınına ise ilk anda 5 uçak, 12 helikopter, 56 kara aracı ve 360’a yakın personel müdahale etti' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karadeniz Ereğli’de Mayın Operasyonu!

Karadeniz Ereğli’de Mayın Operasyonu!