Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Bakan Yumaklı sokak hayvanları yasasını savundu: Çocuğuna hastalık geçmesini kim ister?

Bakan Yumaklı sokak hayvanları yasasını savundu: Çocuğuna hastalık geçmesini kim ister?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapılan düzenlemeleri savunarak sokak hayvanları yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yumaklı sokak hayvanları yasasını savundu: Çocuğuna hastalık geçmesini kim ister?
KAYNAK: İHA

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Büyük tepki çeken yasayla ilgili olarak açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yasayı savundu.

Bakan Yumaklı, 'Sokaklarda sahipsiz hayvan ve köpek olmasın. Dünya Sağlık Örgütü’nün kuduz riski olan ülkeler arasına Türkiye’yi alması bütün bunlar bir çözümü gerektird. Bu bir katliam yasası demek aslını inkar etmek. Çocuğunu parka götürdüğünde orada bütün gece kalmış bir grup hayvandan, oralardaki atıktan çocuğuna bir hastalık geçmesini kim ister?' dedi. 

Yasayı katliam yasası olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, Altındağ'da parçalanmış hayvanlar olayına da değinerek, 'Altındağ Belediye Başkanımız ile konuştum. ‘İşi o hale getirdiler ki. Bana bir yerden ihbar geldi. Hayvanlar kazaya uğramış, gidip almaya çekiniyorum’ dedi. Kamu görevinizi yerine getirmek zorundasınız. 'Bunu keyfe keder uygulamıyorum' deme şansınız ve hakkınız yoktur.' açıklamasını yaptı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Drift Yapan Sürücüye 33 Bin TL Ceza

Antalya'da Drift Yapan Sürücüye 33 Bin TL Ceza